Ghidul litoralului

Cele mai interesante locuri de pe litoral – cam asa as putea descrie foarte pe scurt proiectul tratat in acest articol. Aseara, cativa bloggeri, am fost invitati la o sesiune de critica constructiva la restaurantul New Pizzico din Piata Ovidiu, intr-un separeu cu pahare de vin si cu tacamuri pe masa. Parea ca este o receptie sau sarbatoare. Eram flamand asa ca am comandat o portie de humus care vine insotit de lipie, ceilalti au comandat pizza sau supa. O portie de humus costa 12 lei, consistenta mi s-a parut putin cam groasa, dar la gust a fost bun. Desigur, ultima data am mancat humus facut acasa si era mult mai bun. Servirea a fost buna si discreta.

Am intarziat jumatate de ora, dar pe parcurs am prins din urma inceputul. Unul dintre bloggerii constanteni, impreuna cu un prieten vechi, lucreaza la un ghid al litoralului online. Cativa din cei prezenti dezvolta website-uri sau aplicatii pentru mobil asa ca am avut experienta necesara pentru un feedback real si la obiect. Le salut initiativa si ma bucur pentru idea lor, site-ul se bazeaza in principal pe fotografii uriase ce te capteaza ca niste mreje, iar pe alocuri este afisata informatia de tip text. Nu va lasati pacaliti, site-ul isi propune sa listeze o sumedenie de informatii foarte utile turistilor care vin pe litoral. Una dintre ideile lor este un ghid audio pentru locatii importante din Constanta de exemplu sau o harta cu itinerarii pe care turistii o pot urma de pe telefon. Categoriile din meniu sunt: evenimente, transport, divertisment, cumpararaturi, trasee, muzee, monumente, arhitectura, biserici, harta, cazare, restaurante, cafenele, cluburi. Momentan site-ul este concentrat pe orasul Constanta si statiunea Mamaia, dar se ia in calcul includerea celorlalte statiuni pe viitor.

Un aspect tratat foarte serios de mine a fost experienta si usurinta accesarii informatiei pe site. O mica problema la care au de lucrat zilele astea. Ultima poza atasata este o captura cu telefon mobil, din pacate design-ul nu a fost conceput sa fie 100% responsive. Pe telefon textul este destul de mic, fara footer (partea de jos unde este trecut anul, drepturile de autor si numele site-ului), meniul principal exista doar pe prima pagina si altele. Pe varianta desktop textul mi s-a parut cam inghesuit intr-un colt acolo, logo-ul si meniul se amesteca cu imaginile de fundal, pe harta lipseste header-ul (partea de sus cu logo si meniu) care anunta vizitatorul ca este in continuare pe acelasi site. Sunt mai multe de zis, dar acestea sunt cele mai importante. Un alt aspect pe care am punctat a fost “sa nu reinventeze roata”, am inteles ca au dezvoltat site-ul de la zero ceea ce implica ore bune de lucru. Noi le-am recomandat sa foloseasca platforma de blogging WordPress. Este simpla si usor de modificat, panoul de administrare exista deja, se poate implementa o tema existenta sau crea una de la zero (un proces simplu) si multe alte avantaje.

Mi-a placut ca sunt receptivi si deschisi, pentru noi criticii a fost usor, doar cativa stiau cu adevarat cate ore de munca implica dezvoltarea unui site de genul asta. Momentan nu pot divulga nume sau adresa website-ului, proiectul fiind in dezvoltare.

ghidul-litoralului-01 ghidul-litoralului-02 ghidul-litoralului-03 ghidul-litoralului-04 ghidul-litoralului-05 ghidul-litoralului-06

2 thoughts on “Ghidul litoralului”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.