Activeaza Task Manager pentru Windows

In ultimul timp circula un virus care iti pune pe “disable” Task Manager-ul. In felul asta nu poti oprii un proces svhost.exe (unul dintre ele) care tine un .dll sau executabil (infectat) deschis si iti mananca din resursele calculatorului. In acelasi timp face si trafic pe internet chiar daca tu nu ai vreun program deschis si conectat la internet. Cu Nod32 scapati de virus, dar Task Manager trebuie pus pe “enable” din nou ca sa aveti acces la procese.

Cum se reactiveaza Task Manager (Windows XP):

Start -> Run -> regedit -> OK;

HKEY_CURRENT_USER ->  Software -> Microsoft -> Windows -> CurrentVersion -> Policies -> System;

– va aparea DisableTaskMgr, dati click dreapta pe el si selectati Delete;

– inchideti fereastra de editare a registrilor.

Asta-i tot 🙂

8 thoughts on “Activeaza Task Manager pentru Windows”

 1. NORTON antivirus free trial pentru 30 zile a rezolvat problema. AM incercat metodele descrise mai sus si care sunt pe inca 20 de situri …NU merg ! Daca ai virus nu merg.
  Norton mi-a scamnat si a reparat ce a putut , ce nu a putut a deletat Trebuie sa-mi instalez cateva softuri dar e ok, macar am scapat.

  virusul se numeste: SALITY.AE

  Instalati cat mai curand norton sau alt antivirus caqre sa-l gaseasca, altfel va infecteaza toate softurile in cateva zile. Va dau o bcatica din txt – ul de dupa scanare:

  Total security risks detected: 11
  Total items resolved: 11
  Total items that require attention: 0

  Resolved Threats:
  W32.Sality.AE
  Type: Anomaly
  Risk: High (High Stealth, High Removal, High Performance, High Privacy)
  Categories: Virus
  Status: Restart Required
  ———–

 2. am incercat metoda asta am sters registrul respectiv dar tot nu porneste task managerul.tin sa precizez ca am nod32 dar nu mia sters virusul.am instalat fara sa vreau acum cateva zile un “program” cica antivirus numit Security Master Av si cred ca asta e problema dar nu mai pot sal dezinstalez…am cautat cu search fisiere dar nu le gasesc sa le sterg.Ai vreo idee.mersi oricum:D

 3. mie mi`e frika sa mai intru in regedit…dupa un tutorial pe youtube pentru SP3…nu mi`am dat seama.. am intrat in regedit.. hot_key… si apoi nu mi`a mai mers pcu.. si nuj.. mi`e teama sa intru acuma.. dak sti concret si sigur cum sa fac.. contacteza`ma te rog… id mess :roxana_roxy_112

 4. Am o problema, am reinstalat windowsul, dar tot nu pot deschide regeditul. La reinstalarea windowsului am repartitionat hardul. Task managerul e dezactivat. Regeditul la fel. cd,ul de windows il folosesc de ani buni, nu e zgariat. pe a;lte calculatoare functioneaza perfect. multumesc.

 5. 🙁 sti care e faza eu nu mai am nici macar regedit sau toate programele alea cmd sta oleaca deschis dupaia se inchide :-?? ce pot sa fac 🙂 😀 virusul asta ma dispera!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.