Ai fost cuminte?!

E trist ca pe multi Mos Nicolae ii ocoleste. Si ce daca am peste 20 de ani?! In mine zace inca un copil ce asteapta sa fie “hranit”. E o placere aparte sa stai dimineata in fund cu sacosa intre picioare si sa cauti prin ea sa vezi ce ai primit, sa rontai la dulciuri si sa zambesti larg. Cand eram copil, primeam si jucarii.. doamne ce bucurie era pe capul meu. Acum ma multumesc cu dulciuri, jucariile le las copiilor.

Este tare frumos sa pastrezi si sa continui traditia. Tin minte ca atunci cand eram copil, si credeam ca exista un Mos Nicolae adevarat, ii lasam ceva prajituri de casa si un pahar cu lapte pe masa in bucatarie. Dimineata cand ne trezeam, cateva prajituri erau mancate si paharul de lapte gol. Langa ele era si un biletel in care Mos Nicolae scria ceva. Ultima data cand a scris ceva a fost de genul: “abia mai pot sa mananc prajituri, dintii astia”. La scurt timp m-am prins cine era de fapt Mos Nicolae. Pe vremea aia primeam si o nuia.. “si daca nu vei fi cuminte, sa te altoiasca ai tai”.

Vorbeam aseara cu cineva si imi zicea ca tine minte doar 2-3 ani cand a primit ceva de la Mos Nicolae. Ceva dulciuri, in rest bani sau nimic. Oare cati copii primesc bani sau nimic in loc de o punguta cu dulciuri si jucarii? Adica e vorba de gestul in sine.

Tu, ai fost cuminte?!

2 thoughts on “Ai fost cuminte?!”

  1. Chiar ma gandeam si eu la treaba asta. Mos Nicolae al meu isi face tot timpul datoria (asta poate si pentru ca am un frate de 8 ani si nu poate sa ma sara) doar ca anul asta pe langa dulciuri si ceva haine mi-a lasat un biletel in care mi-a zis ca nu mai aveau camera web din aia sa-mi aleg alta si el nu stie ce fel de card de memorie am nevoie la telefon sa scriu pe un biletel…desi am repetat MICRO SD ca in reclamele alea de la kiss fm cu numele. Ma rog, una peste alta e trist sa nu primesti nimic..pana la urma si o guma e ceva dragut si conteaza gestul in primul rand nu valoarea. Ah da eu sunt mystique, ca tot te intrebai daca ti-am dat vre-un comment sau nu. kisses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.