Amici, prieteni sau confidenti

Stau la calculator si il butonez.. mai am 1h si plec acasa, gata cu munca pe ziua de azi.

Mai devreme, in timp ce cautam ceva pe google, mi-a dat o privata Maria.. suparata pana peste cap de problemele care i-au navalit in viata pe nepregatite, desi nu e vina ei, am incercat si cred ca am reusit intr-o oarecare masura sa o bine dispun. Atunci cand esti suparat.. conversatia cu cineva este benefica.. nu ma refer neaparat sa incepi sa povestesti ce ti-a intunecat ziua.. ci mai degraba un simplu chat menit sa iti distraga atentia de la probleme.

Stateam asa si ma gandeam.. unde naiba sunt asa zisii ei prieteni care sunt peste tot cand e vorba de distractie.. dar cand are nevoie de un umar pe care sa isi verse amarul.. nu mai da de nici unul.. cam aiurea nu?

Ce e ala un amic?

Amic poate fi un el sau o ea.. coleg/a de facultate sau liceu, un/o vecin/a, etc. Amic este acea persoana cu care interactionezi verbal.. asa de flori de mar.. mai schimbi 2-3 cuvinte in treacat.. un salut si la revedere. Majoritatea persoanelor cu care interactionam voit sunt amici. Ca unele relatii se strang si intaresc in timp.. e altceva, dar in principiu cam asta e un amic/a. Nu te poti baza pe el.. nu ii poti spune secrete.. si multe altele, e doar un.. amic.

Ce e ala confident?

Atunci cand simti ca ai prea multe pe suflet si simti nevoia sa le impartasesti.. confidentul e ala care te asculta si te si ajuta cu sfaturi daca e cazul si se pricepe 🙂 Te poti baza pe el ca tine secretele si de multe ori e un schimb de durere si pareri.. Un confident nu il poti lua ad-hoc de pe strada.. ca sa ajungi sa iti impartasesti gandurile si ofurile trebuie sa cunosti acea persoana..

Ce e ala un prieten?

Prieten? o specie foarte rara.. care creste pe ici pe colo.. greu de gasit si repede de pierdut 😐 mda.. ne sta noua in fire oamenilor sa alungam ce e mai bun din viata noastra, cu vointa sau nu. Un prieten e acea persoana care iti este alaturi la bine si la greu.. in special la greu cand ai nevoie de un umar pe care sa iti plangi mila si amarul.

Stiu.. este o descriere sumara, dar.. in mare parte asta e adevarul! vrei sa ma corectezi daca am gresit ceva? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.