Imi place mancarea picanta si tot incerc mancaruri noi. In ultima vreme am inceput sa-mi “murdaresc manecile” prin bucatarie. Este o vorba: “foamea este cel mai bun bucatar”, adica nevoia te invata. Am inceput sa raresc vizitele pe la KFC sau sa evit mancarea fast food in general. Stiu ca este comod sa comanzi si sa platesti, dar cand pui tu mana si gatesti este o experienta aparte.
Astazi am vrut sa incerc aripioare si copanele picante ca la KFC. Am cautat pe internet ceva similar si am gasit cateva retete interesante. Imi place sa experimentez in bucatarie, asa ca am incropit una din mai multe.
Ingrediente:
– 6 aripi de pui, taiate pe din doua;
– 2 catei de usturoi;
– 2 lingurite Knorr, Vegeta sau alt condiment pentru pui;
– 2 lingurite sare;
– 1 ou;
– 200 ml lapte;
– o cana si jumatate cu faina de grau;
– 3 cani cu apa;
– 3 lingurite chili pudra;
– 1 litru de ulei pentru prajit.
La reteta asta dureaza mai mult pregatirea decat timpul necesar gatirii. Intr-o oala se pune apa, un catel de usturoi maruntit, o lingurita de sare, o lingurita de condiment pentru pui si se amesteca bine. Apoi se adauga puiul, trebuie sa fie curpins de apa. Oala trebuie pusa la rece pentru 2-3 ore, carnea de pui va absorbi amestecul de usturoi, condimente pentru pui si sare. Dupa perioada de “macerare” oala se pune pe foc si se lasa 10 minute dupa ce incepe sa fiarba. Se scot bucatile de pui pe o farfurie, eventual se tapeaza cu servetele ca sa fie uscate.
Acum trebuie pregatita crusta. Intr-o farfurie adanca se bate un ou, dupa care se adauga usor laptele amestecandu-se in continuare pana devine omogen. Intr-un castron adanc se amesteca faina, un catel de usturoi maruntit, o lingurita cu sare, 3 lingurite cu chili pudra si o lingurita cu condimentul pentru pui. Se amesteca bine.
Acum urmeaza partea cea mai usoara. Se pune o tigaie la incins cu un litru de ulei, uleiul trebuie sa fie incins inainte sa punem bucatile de pui. Ca sa testezi daca s-a incins uleiul poti presara putina faina, daca incepe sa fiarba e timpul pentru pui. Cat timp se incinge uleiul trebuie date bucatile de pui prin amestecul de ou cu lapte, apoi prin faina cu mirodenii si iar prin oul amestecat cu lapte. In felul acesta pe pui s-a asezat un strat fin de coca. La prajit trebuie sa stea fix 3 minute. Puiul este deja fiert asa ca ne intereseaza crusta sa fie prajita.
Pozele vorbesc de la sine, rezultatul este pe masura asteptarilor mele. Puiul nu este asa uscat ca la KFC si merge de minunte cu salata coleslaw sau maioneza cu usturoi. Cred ca trebuia si niste boia iute de ardei, intodeauna este loc de mai mult gust picant 🙂
O sa fac si eu. Sunt curioasa.
pai daca au crescut in abator nu s-au bronzat, puteam sa le las mai mult la prajit.. asa e reteta :d
multumesc pentru recomandarea sosului
Cand mai treci prin Auchan, iti recomand cu cea mai mare incredere un sos foaaaarte picant: Eros Pista. Aici vezi cum arata: http://univerproductromanialtd.infoaliment.ro/clienti/poze/7813erospista.jpg
Merge foarte bine cu aripioare, cartofi prajiti, peste pizza in loc de ketchup, etc.
Cat despre reteta dumneavoastra, cam palide aripioarele. Si mai ales ca is fierte si apoi prajite, ma ingrozeste.:D
la mancare am avut pofta, multumesc. Urmeaza berea si la mine :d
Eu beau acum berea de merge cu puiu tau. Sa ai pofta, ca eu am.
nu-ti prea place mancarea facuta acasa.. pasare calatoare :d
KFC de Cernobîl, poate.