Atentie la stres

Scriam acum o luna de zile ca am fost sa-mi fac un control la un medic. Se pare ca platesc fix degeaba contributia la sistemul de sanatate de peste 7 ani. Numar pe degetele de la o mana de cate ori am avut nevoie de o reteta compensata sau o vizita la medicul de familie, dar taxa a fost platita constincios luna de luna, an de an.

Mi-am facut programare, am platit o taxa de 70 de lei si m-a vazut un medic specialist. Un om in varsta, carunt si calm. Imi vorbea ca propriului copil. De cum am intrat in cabinet m-a poftit sa iau loc si mi-a pus intrebari legat de problema. I-am explicat in ce mediu lucrez, de cand au aparut primele semne, detalii. Mi-a examinat scalpul, coatele si genunchii apoi mi-a pus alte intrebari.

De cand mi-am schimbat locul de munca am fost nevoit sa ma adaptez unui volum mai mare de munca, sa ma concentrez mai mult la locul de munca, sa invat lucruri noi, sa ma adaptez, etc. Stresul, suprasolicitarea, lipsa pauzelor de odihna, Coca Cola, Pepsi Cola, ciocolata, mancarurile picante, mancarea fast food, sosurile picante nu imi fac prea bine. Asa au inceput sa imi apara niste pete rosiatice pe scalp, pielea scalpului se exfoliaza pe alocuri. Nu este matreata, asa am crezut si eu la inceput. Am inteles ca 2,5% din populatie sufera de aceasta afectiune la un moment dat daca nu au grija cu stresul si nu echilibreaza munca cu odihna corespunzatoare.

Spre deosebire de primul medic de stat care m-a consultat el mi-a prescris doua tipuri de pastile, o crema pentru scalp si un fel de sampon. Peste trei saptamani o sa-i fac o vizita din nou. M-a linistit, nu este nimic grav daca se trateaza la timp. Am inteles ca aceasta afectiune netratata poate duce la aparitia unor “eruptii” in zona nasului, buzelor, coatelor sau genunchilor. La mine nu este cazul, daca urmez tratamentul o sa fiu ca nou. Nu este o afectiune transmisibila.

La plecare, dupa ce mi-a scris reteta, mi-a inamant un card de reducere 12% la farmacia SENSIblue. Se pare ca lantul asta de farmacii e bagat prin toate cabinetele medicale. Trist, aceasi poveste ca la medicul de stat la care am fost acum o luna.

Ati avut si voi astfel de probleme cu scalpul sau semne?

2 thoughts on “Atentie la stres”

  1. La ce doctor fuseşi? Dacă ai mers la Nocivin, clar n-o să mai ai probleme cu chielea, e un doctor foarte bun. Puţin scump în tratamente, dar merită pentru că rezolvă problemele.

    Mai e un doctor bun la Centrul de Medicină Navală, dr. Popescu, dar acolo nu cred că ai intrare că e strict pentru asiguraţii CASAOPSNAJ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.