Acum vreo doua luni de zile, furnizorul meu de energie electrica, s-a gandit sa schimbe contoarele in bloc. Timp de doua zile, curentul electric a fost oprit pe rand la diferite apartamente pentru cateva ore. Acum ca o fi un lucru bun sau nu, ramane de vazut. Din punctul meu de vedere nu vad vreo diferenta, la doua luni sunt nevoit sa transmit index-ul de pe contor. O sa simt o diferenta cand acest proces de autocitire se va face automat fara implicarea mea.
Toate bune si frumoase pana acum cateva zile cand mi-am adus aminte ca trebuie sa transmit index-ul de pe contor. Fiind vorba de un contor electronic lucrurile se schimba putin. De exemplu tipul asta de contor poate inregistra consumul de curent in functie de niste planuri tarifare, lucru pe care l-am aflat de abia dupa ce am cautat mai multe informatii pe site-ul lor.
La contoarele clasice era un singur index de citit, la modelul asta sunt mai multe. Marea dilema era care index este cel corect de trimis la Enel. Negasind o informatie concreta pe internet am ales sa le trimit un email la adresa contactee.ro [at] enel [punct] com. Dupa cateva zile am primit un raspuns pe email cu un manual simplist al contorului in format PDF si informatia care ma interesa cel mai mult, de forma “Pe contorul montatat la locul de consum mentionat mai sus, indexul se poate citi in cadranul Energie activa totala consumata (cod 1.8.0)”.
Buna ziua .Scuze de deranji .Sant intr o situatie asemanatoare .Doar acest index de la acest nr.180 trebuie times care furnizor?Spuneau ca se citesc singure ?Adica cele lalte cifre nu ne intereseaza ?Multumesc .O zi buna