Baza de date publica

Acum cateva ore primesc un telefon cu numar ascuns, dupa o scurta ezitare raspund mai mult de curiozitate sa aflu cine ma suna cu numar ascuns. Si ce sa vezi, era o doamna de la nu stiu ce clinica si il cauta pe tatal meu. Ii explic ca este o greseala si apoi ma intreaba daca sunt fiul, la auzul raspunsul afirmativ imi raspunde cu “si mai bine” apoi incepe sa vorbeasca despre o campanie cu analize gratuite adresata persoanele cu probleme la inima (cardiaci). Aici chiar a nimerit-o, tata are probleme cu inima. Nedumerit o intreb de unde are numarul meu de telefon.

Raspunsul a fost ceva de genul “avem acces la mai multe baze de date publice din care selectam persoanele cu probleme cardiace”. Curios de fire o intreb unde a gasit aceste baze de date cu informatii detaliate despre persoane si imi raspunde ca are numarul meu de telefon de la Vodafone sau dintr-o baza de date pusa la dispozitie de Vodafone. Nu stiu cat de adevarata este informatia, dar am ramas cu gandul la asta. Unde pe internet se gasesc bazele astea de date, ati auzit de asa ceva?

Stiu ca informatiile personale circula fara jena pe internet, contra unei sume de bani diferite companii sau site-uri iti dau datele personale altora in scopuri de marketing sau vanzari. Ati fost si voi sunati de duduia asta?

4 thoughts on “Baza de date publica”

 1. Azi m`a sunat pe Digi-tel.fix – de la nu`ș ce fundație cu părinți, copii, cam așa ceva – și voia să mă invite la un control cardiologic cu nu`ș ce aparat performant – și a zis ceva de o doctoriță Maria Negoiță, parcă.
  Intreb: de unde aveți numărul meu?
  Răspuns: dintr`o bază publică de date…
  I`am zis să mă șteargă din baza lor de date – și zice că poate șterge din baza fundației, dar în baza publică de date tot raman :))

 2. Probabil din același loc de unde le cumpără și ăștia cu tranzacțiile Forex.
  Am mai auzit și eu povestea cu Vodafone și când am cerut explicații, mi s-a spus că în contractul cu Vodafone am menționată o condiție cum că ei pot pune nr meu la dispoziția terților. Povești..
  Am salutat și am închis.

  1. faza este ca nu am avut contract la Vodafone si ce legatura are numarul meu de telefon cu numele tatalui meu? la ea acolo asa aparea numarul meu de telefon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.