Bicicleta clasica sau mountain bike?

Imi aduc aminte de prima iubire, adica bicicleta. Era un Pegas Practic, modelul care avea o balama la jumatate si se indoia ca sa ocupe mai putin spatiu de depozitare. Aceasta bibicleta o cumparase tata de la un vecin care era prea mare sa mai mearga pe bicicleta. Eram copil si fierbea sangele in mine de la atata energie. Am invatat sa merg pe bicicletele altora pana sa o am pe a mea, dar asa se obisnuia atunci. Tot asa am invatat sa merg pe role, dadeam la schimb bicicleta unui prieten din copilarie.

Anul trecut pe vreme asta hotarasem sa cumpar o bicicleta, a doua iubire din viata mea. Prin magazine aveau preturi cam mari pentru buget si atunci mi-a venit idea sa caut pe site-uri de anunturi. Modelul din poza de mai jos este un Pegasus 28″ (coincidenta) adusa din Germania de un tip din Cluj-Napoca. Am platit pentru ea suma de 350 de lei, un model asemanator, adica bicicleta clasica / de oras, nou costa peste 1000 lei. Am mers zilnic la munca pe bicicleta, uneori ma plimbam seara la miezul noptii pe marginea raului Somesul Mic. Ma strafulgera amintiri frumoase pe bicicleta si in acelasi timp imi aduce aminte de Cluj-Napoca si perioada cand am locuit acolo.

De ce am ales un model clasic?

Pentru ca imi plac mai mult in comparatie cu acele biciclete off-road (mountain bike), probabil si pentru ca am o afinete pentru lucrurile vechi si imi doream o bicicleta clasica, simpla si practica. Diametrul rotiilor este de 28 inch, se vede ca saua este lasata la maxim jos. Modelul asta este pentru persoane cu o intaltime peste medie.

Sunt curios voi ce model alegeti si care este motivul 🙂

One thought on “Bicicleta clasica sau mountain bike?”

  1. Modelul clasic, pentru o mulțime de motive. Am scris mai multe articole despre acest subiect însă cel mai relevant mi se pare http://jurnaldenavetist.blogspot.ro/2013/01/circuitul-bicicletei-in-natura.html. Cu siguranță o să urmeze un articol scris în limba italiană, cu fotografii sugestive, despre bicicliștii autohtoni. Să vedem ce părere au prietenii italieni, care între noi fie vorba, merg pe bicicletă de când se nasc până mor! Și nu este o figură de stil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.