Bonul de casa

Ati observat ca majoritatea buticurilor (inclusiv magazinele alimentare mici si mijlocii) nu dau bon de casa? Adica s-au obisnuit sa iti dea ce vrei, incaseaza si la revedere. Indiferent ca sunt la vad sau ascunse printre case, buticurile vand uneori marfa expirata. Si normal ca nu poti lua fiecare produs la verificat daca este expirat sau nu asa ca cel mai bine este sa ceri un bon de casa si daca constati ca ai luat ceva expirat te poti duce sa le faci taraboi.

Azi in drum spre munca am facut o oprire la un magazin alimentar mic, indesat cu produse si inconjurat de alte 3 magazine alimentare. Dupa ce am primit in sacosa ce am cerut, am platit si ea se pregatea sa serveasca urmatorul client ce astepta la rand. Cand i-am cerut bonul de casa a facut niste ochi mari de parca ii dadusem cu ceva in cap. Se apuca ea sa butoneze acolo si cand ajunge la pungile de Bake rolls imi zice ca nu are cod pentru ele dar ar putea sa treaca 2 pungi de covrigi. M-am uitat mirat la ea si i-am explicat ca degeaba iau mere daca pe bon scrie pere si cand ajung acasa constat ca sunt expirate cine imi returneaza banii? A inceput sa o dea de gard, mi-a luat pungile la verificat si mi-a aratat ca nu sunt expirate si pe bon tot covrigi mi-a trecut :)).

Cutia de iaurt din care ma infrupt acum expira peste 2 zile, daca veneam saptamana viitoare si o cumparam fara bon credeti ca imi returna cineva banii? Sa fim seriosi. Dupa ce m-am fript de cateva ori cu produse alimentare expirate de cateva luni acum cer bon de-al dracu’ (desi e dreptul meu si obligatia lor).

7 thoughts on “Bonul de casa”

 1. Să nu vă vă obosiţi să sunaţi la OPC. Nu răspunde nici dracu` la numerele alea :-J.
  Pentru “prospeţime”, mezelurile se mai ung şi cu spirt.
  Eu am luat maioneză vegetală de la colţul blocului (meu), iar când am desfăcut-o am împuţit toată casa :-&.
  De asemenea, am mai luat balsam de rufe de la acelaşi magazin şi avea consistenţa iaurtului.

 2. +1
  Acum o saptamana maxim doua, am fost la metro, pe la sfarsitul lunii octombrie, si era pe sfarsite stocul, asa ca au inceput oamenii sa bage produse din stocul auxiliar… (ceva in genul ii zice). In acest stoc, sunt depuse produsele care nu reusesc sa se vanda, dar inca sunt proaspete! Halal prospetime, am iesit din magazin, dupa primele 3 produse care le-am vazut pe stand ca au expriat acum jumatate de an! So be carefull everyone! Chit ca scrie Metro, Real, (din)cart(iti)fur, sau orice altceva la intrarea cladirii, cereti bon si verificati produsele!!!

 3. hai sa iti zic un truc pe care il folosesc astia prin alimentari ca sa arate mezelurile tot timpul proaspete chiar daca stau de 100 de ani acolo: le sterge cu putin otet si gata 😀

 4. Chiar observ ca au inceput sa apara din ce in ce mai multe produse expirate. Am cumparat ieri niste bomboane pt prietena, si se vedea clar ca-s cam expirate. Pe cutie scrie 10-12-2009, insa poate e data de aia de americani in care luna e trecuta prima. Am vazut de asemenea si cateva felii de salam care aratau cam “sterse” si m-am uitat la data expirarii. Expira peste nici o saptamana. Asadar, daca nu aveti obiceiul asta, acum e timpul sa-l adoptati!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.