Borcane cu bunataturi de la parinti

Nimic nu se compara cu tocana de legume, zacusca, cornisorii in otet sau dulceturile facute acasa sau de bunici la tara. Cateva rude au vrut sa-mi usureze acomodarea intr-un oras nou si m-au aprovizionat cu ceva borcane cu bunataturi facute acasa. Am ramas surprins placut sa descopar ce metoda au folosit ca sa trimita borcane in cutii prin Posta Romana.

Practic au scobit intr-o bucata de polistiren formele borcanelor. Acestea sunt “ingropate” pe jumatate in polistiren si deasupra inca o bucata ca un fel de capac. Usor si la indemana, dar foarte practic si ieftin. Este riscant sa trimiti prin colet borcane de sticla deoarece risti sa se sparga pe drum. Am vazut cum manevreaza angajatii de la Posta Romana coletele si n-as avea incredere sa trimit obiecte fragile.

Romanul este inventiv si gaseste solutii, asa se face ca m-am ales cu debaraua plina cu borcane venite de la sute de kilometri departare. O cutie cu 6 borcane de 800g costa in jur de 10-15 lei sa o trimiti prin Posta Romana la vreo 600 de kilometri departare. Ideea este sa te incadrezi in 10 kilograme si obiectele din cutii sa nu zdrangane daca misti cutia.

Ati incercat sa trimiteti borcane prin Posta Romana sau curier?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.