Bucura-te de viata

Sunt cateva activitati pe care majoritatea oamenilor le ignora sau le fac haotic, sunt surse de fericire si binedispunere. Cine nu are nevoie de asa ceva? cine nu vrea sa poata zambii si sa radieze a fericire? Suntem din ce in ce mai grabiti si neatenti la micile detalii folositoare noua.

Exercitiile zilnice si mentinerea unei conditii fizice: nu mai avem timp de exercitii, ne indopam cu tot felul de batoane si chimicale care cica ar trebui sa ne ajute sa mai dam din burtica jos. De ce nu iti rezervi macar 10 minute zilnice din viata ta pentru cateva exercitii simple dar pe atat de benefice organismului tau? O conditie fizica buna iti va readuce zambetul pe buze si vei privi altfel lumea.

Asculta muzica de calitate: ai sa razi dar muzica de calitate te binedispune, in timpul celor 10 minute de exercitii zilnice sau in masina spre locul de munca. Daca esti stresat sau obosit, tot muzica te va relaxa sau te va inviora.. depinde de starea pe care vrei sa o ai. Zic asta din propria experienta.

Ocupa-ti timpul cu activitati constructive: avand mintea ocupata si atentia distribuita unui proiect, uiti de probleme si cand vei incepe sa culegi roadele muncii tale te vei simtii ca un rege ce sta pe tron in varful unui munte inalt deasupra lumii si plin de incredere de sine. Nu lasa tipul pretios sa treaca pe langa tine fara sa faci ceva si sa iti plangi de mila soarta.

O alimentatia echilibrata: stiu ca pentru multi carnea este “leguma favorita” dar din cand in cand este bine sa consumi si ceva usor cum ar fi legume sau fructe crude si lactate.  O alimentatie echilibrata te va face sa te simti mai bine si iti vei schimba modul de a privi lumea si problemele/grijile zilnice.

Somnul de odihna si de frumusete: ai inceput ziua ascultand muzica buna si facand exercitii, ai servit 3 mese echilibrate pe parcursul zilei, ti’ai terminat sarcinile la locul de munca.. acum e timpul sa te si odihnesti. O minte odihnita te va ajuta sa percepi altfel situatiile dificile si problemele zilnice.

Echilibru: combinand muzica cu exercitiile fizice, o alimentatie sanatoasa, proiecte captivante si un somn bine meritat.. ajungi sa iti echilibrezi viata, iar fericirea si starea de binedispunere va veni de la sine.

Nu rade de ceea ce nu intelegi..

14 thoughts on “Bucura-te de viata”

  1. “Muzica de calitate?” Hai ma, sa fim seriosi 🙂 Cine decide care muzica e de calitate si care nu? TU? Eu? Juriul de la Eurovision? Juriul de la MTV Music Awards? Prietenii tai? Ai mei?

    Nu mai ascultati atata muzica de calitate… ascultati ce muzica va place.

  2. Tuh omule paraca esti Don` Doctor Psiholog :)) come on chiar ai grija de tot ce ai zis mai sus? Eu una nu respect tot ce ai zis mai sus…. si I AM HAPPY! si ma bucur de viata in fiecare secunda 😛

  3. m-am suparat de cand ai zis “fara suparare”, cum adica? eu nu stiu lucrurile alea cat de bune sunt? ei bine este o intrebare retorica…aci stiu! stai tu sa vezi ce fericit o sa mai fi cand o sa vezi urmatorul meu articol in blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.