Buncarele din Vama Veche

Acum vreo luna de zile am fost in vizita prin Constanta, intr-una din zile am iesit cu Joe prin oras. Vroiam sa testez o camera de fotografiat proaspat achizitionata si sa vad ce s-a mai schimbat prin oras de cand am plecat.

Ajunsi langa Cazinoul de la plaja Modern am revazut doua buncare pe faleza din perioada celui de-al doilea razboi mondial. Folosind zoom-ul aparatului am reusit sa vad o “gura de foc”. Mai tarziu am cautat pe internet mai multe informatii despre aceste buncare si am gasit un blog cu toate buncarele si cazematele din zona. Se numeste Aedificium Constanta. Cine-l administreaza se implica atat de mult incat intra in buncare si cazemate pentru poze, reda detalii si harti.

Peste cateva zile am ajuns in Vama Veche. Aproape de statiune, pe partea cu marea, se vede un buncar. Pe site-ul mai sus mentionat lipsesc informatii legat de buncare in acea zone. Dupa ce ne-am instalat am pornit cu niste prieteni spre granita cu Bulgaria. Aveam chef de plimbare si sa vedem cat de departe este granita pe plaja. Aproape de granita am gasit inca un buncar orientat spre mare, dar acoperit cu pamant si ceva suport pentru radar cred. Buncarul este inconfundabil, se vede doar acoperisul din beton si muchiile rotunjite.

Sunt curios daca se ofera cineva sa exploreze cele doua buncare din Vama Veche, sigur au o poveste la fel de interesanta ca toate cele din zona Dobrogei.

buncarele-din-vama-veche-01 buncarele-din-vama-veche-02 buncarele-din-vama-veche-03

2 thoughts on “Buncarele din Vama Veche”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.