Calatoria in timp este posibila?

Un lucru la care au visat oamenii de cand se stiu – calatoria in timp. Aceasta dorinta arzatoare le-a dat de furca oamenilor inca din antichitate pentru ca intorcandu-te in timp poti schimba lucruri. De multe ori ne-am dorit si noi sa ne putem intoarce in timp pentru a indrepta o greseala. Dar oare este posibil?

La o simpla cautare pe internet o sa gasiti filmulete cu “dovezi” ale calatoriei in timp. Chiar zilele trecute am dat de cateva filmulete pe youtube, mai exact colaje extrase din diferite filme vechi in care sunt evidentiati oameni tinand mana la ureche ca si cand ar vorbi la telefon mobil. Cati naivi cred ca este posibila calatoria in timp si “calatorii” au fost demascati in aceste fragmente din inregistrari video facute acum zeci de ani? In afara de asta, hai sa o luam ipotetic: daca te-ai intoarce in timp ai lasa sa se vada asta? Te-ai expune folosind un telefon mobil sau tehnologie ce nu isi are locul in timpul respectiv? Cel mai propabil ca nu si motive sunt destule. Revin la colajul de filmulete, daca oamenii aia foloseau un telefon mobil sunt curios cum functiona telefonul ala intr-o epoca in care nu exista retea de telecomunicatii wireless (fara fir) pusa la punct asa cum avem in zilele noastre.

S-au facut studii si sunt teorii care promoveaza ideea de calatorie in timp, dar totul este doar o teorie. Inca nu detinem tehnologia necesara miscarii libere in raport cu timpul – un fenoment care merge intr-o singura directie si doar ceva forte imense pot schimba cursul lui. De fapt nu cursul timpului se schimba ci cum il percep cei care vor putea calatori. La un moment dat probabil vom putea face si noi asta, dar sunt atatea ipoteze incat este greu de anticipat ce se va intampla cu adevarat si daca se va schimba trecutul asa cum il stim sau calatorind vom ajunge intr-un univers paralel, implicit un trecut paralel. In poza alaturata este prezentata teoria lui Albert Einstein conform careia calatoria in timp este posibila cu ajutorul unei gauri negre care ar actiona ca o scurtatura intre portiuni de timp diferite.

De cate ori ai visat sa te intorci in timp pentru a schimba ceva? 🙂

Sursa imagine: delightfulknowledge.com


https://www.youtube.com/watch?v=zpXLD9TrOgo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.