Calatorie cu autocarul, trenul sau avionul?

Pentru a ajunge acasa in Constanta, de la Cluj-Napoca, sunt mai multe moduri de a calatori. Le-am luat pe toate la rand ca sa vad ce este mai bun si convenabil. Calatoria cu trenul in zilele noastre este costisitoare si obositoare. Cand ai de traversat tara te gandesti cum sa-ti usurezi drumul lung pe care il vei parcurge. In tren zaci pe acelasi scaun ore la rand, trenul din Cluj-Napoca spre Constanta face vreo 12-13 ore, plus inca doua ore intarziere de la Bucuresti spre Constanta iese o “suma” frumusica.

Trenurile de astazi opresc in gari maxim 1-2 minute. De la Cluj-Napoca pana la Bucuresti este doar o oprire mai lunga, la Brasov opreste 20 minute. Daca nu ti-ai luat pachet si apa de baut o sa rabzi mult si bine. Apoi este vorba de pret care te demoralizeaza stiind prin ce o sa treci pe parcursul calatoriei. Inghesuit cu alte 7 suflete intr-un compartiment de 6-8 mp. Simti fiecare respiratie si picatura de transpiratie de pe ceilalti. Apoi vorbim de calatori, orice boschetar sau “indian” mirositor iti poate fii coleg de compartiment. Nu cred ca are rost sa insir toate neajunsurile calatoriei cu trenul, toti ati mers cu el.

Urmatoarea optiune era avionul, citisem pe ceva reviste online ca sunt curse ieftine de la Cluj-Napoca spre Bucuresti. M-am gandit ca pot lua un avion pana la Bucuresti si de acolo cu autobuzul pana in Constanta. Curse directe Cluj-Napoca – Mihail Kogalniceanu nu exista, cel putin nu acum. Singura companie care are zboruri de la Cluj-Napoca spre Bucuresti este Tarom. Pretul unui bilet dus ajunge la vreo 450 de lei, daca era macar dublu fata de costul unui bilet de tren acceptam. Este adevarat ca face doar o ora toata calatoria, dar costul nu este tocmai de neglijat. In fond nu era urgenta sa ajung cat mai repede acasa.

Ultima optiune a fost autocarul. De la inceput mi-am zis ca nu mai vreau sa calatoresc noaptea, am facut drumul asta de 3 ori si nu este tocmai placut. Am gasit o firma (Dacos) care are autocar cu plecare la 7:45 dimineata din Cluj-Napoca. Cu o saptamana inainte am cumparat biletele, luand in considerare perioada (1 mai) am vrut sa evit aglomeratia asa ca mi-am rezervat loc din timp. Pentru ca am cumparat biletul cu o saptamana inainte am primit reducere 20%.

5 thoughts on “Calatorie cu autocarul, trenul sau avionul?”

  1. Scuza-ma domnu 🙂 mai daca-ti place atunci n-ar trebui sa fie o extrema pentru tine :)) am un prieten care a stat 5 min la iesire din cta si a ajuns cu un avocat si un A8 pana la cluj :)) probabil bulanul lui. Ultima oara cnd am facut autostopul am stat 10 min la iesire din mangalia spre vama, e fun sa faci autostopul, una peste alta as alege trenu, ma mai pot ridica, destinde… iesi la o tigara una alta, in autocar e monotonie.. iar avionul rupe la pret pe interior.

  2. Este ddumi sau dumi, nu dummi, dummy, dumy si altele. Mkay?

    Imi place mie aventura, dar nici chiar asa extrema. Sa fac autostopul din Cluj-Napoca spre Constanta 😀

  3. Pai mai Dummi :)) depinde de buget.. automat cu avionu ai merge ca-i oarecum mai confortabil si mai rapid + un autocar din bucuresti.. dar ajungi la o suma astronomica. Pai eu cu 80E am facut Buc – Barcelona dus intors :)) avem si noi niste costuri interne la avioane de ne doare capul… Eu zic ca ai uitat de autostop :)))

  4. cu trenul prefer chiar daca nu sunt wow conditiile, dar…macar stiu ca ajung in siguranta, odihnit, pot socializa, pot face multe lucruri in tren.
    cu avionul ar fi si acolo ok, dar…ar trebui bugetul marit!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.