Campanie de marketing incognito

Ieri am gasit in cutia postala o scrisoare dar fara expeditor. La destinatar era adresa mea, dar fara numele meu. Un plic alb, simplu si cu textul “deschide acum si afla mai multe!” scris cu albastru si “oferta limitata” cu rosu. Este prima data cand primesc sau vad astfel de scrisori si eram tare curios sa aflu cine a trimis-o avand adresa mea exacta, dar fara numele meu.

Desigur, era o scrisoare de la UPC Romania. In bloc au retea, dar mai sunt inca 3 firme care ofera servicii de telecomunicatii (cablu tv, internet si telefon). Imi aduc aminte de o tinerica care mi-a sunat la usa prin februarie, era de la Digi si imi propunea sa ma mut cu serviciile la ei. I-am explicat ca am deja de la alta firma si sunt multumit. Dupa insistente si “super oferte” ma intreaba usor dezamagita “de ce nu vreau sa ma mut la ei?”. Mi s-a parut usor amuzanta intrebarea, dar in acelasi timp se citea disperarea fetei de a mai incheia un contract, mi se pare ca traiesc doar din comision angajatii sau colaboratorii de genul asta.

Revenind la scrisoarea anonima, probabil UPC a imprastiat scrisori de genul asta la toti locatarii blocului si poate la blocurile vecine. Mai jos gasiti poze la pliant – ceva oferte, grila de programe, preturi, etc.

Cand ma gandesc la aceasta companie imi aduc aminte de plangerile si frustrarile unor cunoscuti care au avut servicii de la ei. Apoi imi aduc aminte ca timp de un an si jumatate in Cluj-Napoca am avut servicii de la ei, iar internetul era de ~16mbps (cand am plecat din Constanta aveam viteza la conexiunea de internet de 50mbps) si conexiune prin modem pe cablu tv desi stateam intr-un cartier cu vechime si plin de blocuri. Tot de numele lor asociez postul tv FLN (Fine Living Network), un canal pe care il urmaream din cand in cand pentru emisiunile interesante.

Probabil voi aveti o parere mai bine conturata, este buna sau mai putin buna? 🙂

campanie-de-marketing-upc-romania-01 campanie-de-marketing-upc-romania-02 campanie-de-marketing-upc-romania-03

3 thoughts on “Campanie de marketing incognito”

  1. Aaa asta era in plicul cu pricina? Am primit si eu acest plic dar nu am fost curios sa-l deschid, zace inca pe birou, il deschid si eu cand ajung acasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.