Cand ai devenit adult?

O intrebare am si eu: din ce moment al vietii tale ai simtit ca nu mai esti copil ci un adult ca toti ceilalti? Oare la 18 ani cand te-ai angajat prima data si ti-ai castigat primii bani de buzunar? Oare cand ai absolvit facultatea? Cand ai facut’o prima data? Cand te-ai mutat cu prietenul/a? Cand te-au dat ai tai afara din casa? Cand ai inceput sa iti platesti ratele pentru un bun achizitionat?

Chiar sunt curios din ce moment al vietii tale ai simtit ca nu mai esti un copil.

5 thoughts on “Cand ai devenit adult?”

 1. Inca nu ma simt foarte “adult”, sincer nici nu vreau sa ma simt alfel. Vreau sa fiu ceva de genul la 70 de ani jucand GTA 20 cu aceeasi placere sick de acum.

  Pe de alta parte, ideea de a fi adult este cam difuza, tot timpul evoluam cate putin si la nici un punct in viata nu putem spune ca am ajuns la un stadiu in mod singular superior.

 2. Atunci când m-au lăsat ai mei la facultate, cu bagaje cu tot, când s-au urcat în maşină şi mi-au făcut cu mâna.
  Când am constatat că trebuie să-mi gătesc/spăl/calc/mătur singură.
  Când m-am trezit cu permisul în buzunar şi cu volanul în mână.
  Când am plătit primele facturi şi am primit primele chitanţe cu numele meu.
  Când am început să-mi fac singură cafeua dimineaţa.
  Când am răcit şi mi-am cumpărat singură pastile. Când am dormit prea mult, din cauză că nu avea cine să mă mai trezească.

  Şi câte “CÂND”-uri vor mai fi…

 3. hmmmm…am simtit ca nu mai sunt copil.din clipa in care am luat propriile mele decizii…cand am simtit o maturitate in gandirea mea…desi mereu am crezut ca sunt mult mai matura decat fetele de varsta mea…dar sincer…cel mai mult simti ca te detasezi de copilarie atunci cand iti schimbi preocuparile…cand in loc sa te mai joci afara cu copii sau pe calculator ..apar problemele adolescentine…cand apar suferintele…iubirile..dezamagirile…incepi sa-ti cladesti o viatza (sigura ..ar vrea toti)si usor te maturizezi fara sa-ti dai seama..iar procesul asta dureaza o viatza intreaga…mereu poate va exista copilul din tine..desi cruda realitate a vietii te obliga sa stai cu picioarele pe pamant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.