Card ticket restaurant (Edenred)

Probabil cel putin odata ati folosit sau vazut celebrele tickete de masa. Acele hartii cu foita metalica, ca bancnotele de odihnioara, primite de angajati de la locul de munca ca stimulent. Imi aduc aminte cand am luat prima data bonuri de masa, pe vremea aia lucram la o firma de telecomunicatii din Constanta, era prin anul 2005 daca imi aduc aminte bine. Pe langa salar, bonurile de masa erau o “mana cereasca” ca sa zic asa, un bonus din care imi cumparam pachet la munca. Uneori luam tigari sau gustari cand ieseam prin oras si ramaneam fara bani.

Anul trecut a intrat in vigoare o lege care permite firmelor ce emit aceste bonuri (nu angajatorii) sa introduca ca modalitate de transfer a bonusului pe suport electronic, mai exact card cu cip. Da, exact ca un card bancar cu cip pe partea frontala si banda magnetica pe partea din spate. Pe langa asta unele au implementata si tehnologia “contactless” care permite plata fara introducerea codului pin, ci doar prin apropierea cardului de POS.

Va ziceam in ultimul articol ca m-am angajat iar la patron, imi convine sau nu.. asta este. Unul dintre avantaje este acest card pe care primesc contravaloarea bonurilor de masa. Este un card facut in parteneriat cu MasterCard, are cip, banda magnetica si implementata tehnologia “contactless”. L-am primit intr-un plic alaturi de ceva informatii de utilizare si un pliant cu magazinele care accepta plata cu acest card. Atentie, nu se pot scoate bani de pe el la bancomat, doar plati la magazinele partenere (o sa vedeti listele in pozele de mai jos).

Bun, o sa va intrebati cum se verifica soldul, pentru asta folosesc o aplicatie de telefon unde vad soldul, ce plati am facut, data + ziua + ora + magazinele in care s-au facut toate platile si alte informatii. Partea buna este ca pe aplicatie pot atasa mai multe carduri, sa zicem ca parintii nu au telefon inteligent asa ca poti monitoriza pentru ei cati bani mai au in cont. Soldul se poate afla si de pe site-ul Edenred, dupa inregistrare si autentificare, sau apeland un numar de telefon si tastand numarul cardului.

Va intrebati daca sunt multumit, raspunsul este un DA hotarat. In primul rand este o modalitate usoara de plata (in comparatie cu teancul de hartii ce trebuiau completate cu datele tale inainte sa platesti), din prima l-am folosit “contactless” asa ca nu-mi bat capul sa tin minte codul pin din 4 cifre, am istoric cand s-a cheltuit fiecare leu si altele.

Ati trece si voi pe card daca vi s-ar propune la munca? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.