Care este explicatia?

Conform statisticilor plugin-ului Akismet sunt bombardat lunar cu ~3000 de comentarii spam. In ultimul timp au inceput sa lase comentarii cu texte aleatorii in romana si link catre un profil de pe Facebook. De ce? Sunt curios daca si voi primiti comentarii de genul asta si daca aveti idee care este scopul de a face spam cu un profil de pe Facebook.

Pentru a face rau cuiva iese din discutie, sunt profile ale unor oameni din India sau tari invecinate. De multe ori n-au poza de profil setata sau informatii personale. Nu este un site personal la care vrei sa cresti traficul sau o pagina plina de produse gen viagra si alte medicamente.

10 thoughts on “Care este explicatia?”

 1. Akismet aista face treabă incredibil de bună, că-mi vine mirarea uneori cum de nu e cu bani (dacă era făcut de românaşi sigur era cu bani).

  M-a scăpat de fix 2.009 comentarii, din care 1 sau două nu se încadrau în spam. Ergo la mine e rată de succes de +99,99% 😀

 2. Am primit şi eu aşa ceva acum o vreme, cam 2-3 pe zi ajungeau. A durat cam 10 zile, cred, şi au dispărut ce de la sine putere.

  Din ce-am mai găsit pe la alţii pe bloage, unii au zis aşa:
  “1. astea nu sunt comentarii generate sau adaugate, sunt pur si simplu comentarii luate de pe facebook.
  2. verifica pe ce site-uri se aproba, pentru a putea face o baza de date cu bloguri cu auto-aprove sau proprietari “neatenti”.
  3. nu promoveaza conturile respective, pur si simplu au fost preluate (citeste 1)”.

  Mi se pare a fi o ipoteză plauzibilă ceea ce a zis tipul care a comentat, un anume Jorje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.