Ce cautam de fapt?

Am cunoscut ceva persoane frustrate deoarece nu-si gasesc un partener pe masura. Da, vorbesc de femei. Am tacut si am ascultat, am analizat si am incercat sa-mi dau seama cum s-a ajuns aici. In vremurile astea nu se mai pune accent pe individualism, cel putin nu in Romania. Este mult mai usor sa copii imaginea cuiva decat sa incerci/lupti sa ti-o dezvolti si afisezi pe a ta. Fiecare este unic, de-a lungul vietii trecem prin diferite intamplari care ne modeleaza caracterul. Nu-i pacat sa risipim talente si originalitatea fiecaruia pentru niste stereotipuri seci si stupide?

Am inceput cu acest subiect pentru ca el este cauza acestor dificultati. Ce cautam de fapt? ce tip de persoana vrem sa strangem la piept? Sunt sigur ca fiecare are o mica lista cu “plusuri” si “minusuri” dupa care se ghideaza. Dar oare noi ce mesaje transmitem celorlati din jurul nostru? Felul in care vorbim, cum ne imbracam, cum ne comportam denota catusi de putin gusturile noastre in materie de relatii?

Internetul ne-a schimbat modul in care interactionam cu ceilalti. Pana acum ceva ani se obisnuia sa apelezi la rubrica matrimoniale din ziar sau prieteni comuni cu recomandari. Acum cunosti oameni noi pe internet, de fapt cunosti o imagine afisata de cineva. Doar fata in fata ajungi sa te convingi daca imaginea de pe internet este reala sau falsa. Am epuizat sau ne-am saturat de internet. Unde cunoastem oameni noi? buna intrebarea, nu? Ii gasim in medile unde activam. Locurile prin care umblam spun multe despre noi.

Trec la pasul urmator, esti pregatita pentru o relatie stabila? Sunt unele lucruri pe care femeile trebuie sa le stie/inteleaga de la o varsta, daca mama lor n-a avut grija de asta vor invata singure. Este valabil si pentru barbati doar ca ei invata de la tati. Esti femeie si ai peste 22 de ani sa zicem, ce stii sa faci din lista de mai jos?

– sa gatesti, aici nu intra cartofii prajiti, oua ochiuri, sandvisuri, supa instant, mancare comandata sau congelata;

– sa intretii o casa, aici intra curatenie, piata si alte maruntisuri;

– sa te descurci cu banii, nu conteaza cine i-a facut;

– sa te comporti in societate indiferent ca este un eveniment important sau o banala iesire in oras;

– sa ai grija de tine ca femeie, daca tu te placi te va place si cel de langa tine.

Stiu ca lista poate fi intoarsa pe toate partile si argumente contra pot fi multe. Dar esentialul asta este. Cine zice ca n-ai nevoie de toate aceste cunostinte inseamna ca nu are asteptari de la barbatul ei. S-a inteles deja ca nu vorbesc de aventuri? bun.

Acum a venit randul barbatilor. Stiu, ei hoinaresc pana la 25-30 de ani si apoi se linistesc. Dar exista cateva reguli si pentru ei.

– sa fie independent material;

– sa nu mai stea cu parintii, ideal casa lui;

– masina, personala sau a firmei;

– descurcaret;

– indemanatic, sa stie sa faca de toate pentru casa.

Listele nu sunt complete, stiu. Sarcinile din cele doua liste se pot inversa sau se pot imparti intre parteneri, totul depinde de ei. Nimeni nu cere imposibilul, nimeni nu cere ceva ce nu poate da inapoi. Nu mai visati, treziti-va.

Poate am omis unele lucruri, dar mi-am facut inteles punctul de vedere?

7 thoughts on “Ce cautam de fapt?”

  1. lasa ca e bine…. creste cota daca sti sa faci toate asta :))… glumesc:P macar mandreste`te ca esti descurcareatza

  2. nu-i mai primi in casa, un sut in fund. Asta se intampla cand vrei sa le faci tu pe toate sau realizeaza ca e mai comod sa te lase pe tine sa le faci pe toate din moment ce stai singura

  3. Locuiesc singura, ma intretin singura..dar gasesc numai barbati lenesi!! Incapabili sa faca si ei ceva in casa cand e nevoie. Am ajuns eu ca femeie sa fac in casa treaba de barbat … schimbat bec, reparat prize…etc! :(( Asa nu se poate 😀

  4. Flux de bani constant sa reusesti sa ai si restul vin singure aproape instant.

    Vorba internetului: “banii nu aduc fericirea dar parca mai bine as vrea sa plang intr-un Ferrari”

  5. ma coaie nustu cum ai avut chefu rabdarea si alte atribute sa enumeri o chestie ca o relatie intr`o lista de calitati. pana la urma relatia o simtzi cu sau fara ele… nustu eu unu nu pot defini o relatie … o chestie care se simte… care este sau nu logica… chestie care uneste 2 oameni intr`un fel care numai ei il inteleg(daca?). cat despre ce ai scris sus… parca sunt mai degraba niste abilitati care ar fi bine sa le sti ca sa nu umbli in viata ca bezmeticu/a sa pierzi timpu si sa iti iei tzepe fara sa sti dc… ca pana la urma tot le insusesti ca sa`ti fie tie bine … depinde cat de batut in cap esti si cat iti ia sa te prinzi de asta …. Parea mea 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.