Ce votezi, pomana sau dreptate?

Se apropie alegerile, tu ai drept de vot si o sa mergi sa votezi. Suntem bombardati cu fluturasi, corturi care sustin cate un partid, afise si reclame pe stalpi. Oameni de care nu ai auzit nimic in viata ta incep sa iti promita marea cu sarea si mai nou te cumpara cu un kilogram de faina, zahar, un pui si un litru de ulei daca esti pensiuonar, daca esti student si stramtorat la buzunare au ei o solutie si pentru tine.. te platesc cu ziua ca sa imparti fluturasi. Si tu ca un amarat de pensionar care a muncit cateva decenii pentru stat ai ajuns sa fi cumparat cu 2 scuipati. Studentii care deabia au bani de pe o zi pe alta profita din plin de banii primiti in astfel de campanii chiar daca nu ii intereseaza viata politica, chiar daca partidul pe care il promoveaza nu ii atrage cu nimic, chiar daca omul pe care il sustin si incearca sa ii convinga si pe altii sa il voteze in ochii lor este un nimeni.. totul merge inainte ca doar ies bani sau ceva palpabil de moment.

Si uite asa votam orbeste niste oameni care nu ar trebui incurajati. Ne bucuram pe moment pentru ca avem burta si buzunarele pline fara sa privim in viitor cand vom ramane cu ce am avut si pana acum. Pomana este ca roua, astazi este dar maine dispare. Cati se gandesc la asta? foarte putini va zic eu. Si apoi sarim cu pumnii la unu si altul, care incearca sa faca ceva in tara asta, ca noi murim de foame, copii nostri nu mai invata cum invatam noi, parintii nostri nu beneficiaza de o pensie care sa ii ajute sa supravietuiasca, doctorii ne scuipa daca nu intindem dreptul.. si lista e lunga.

Te mai gandesti macar o data pe cine o sa votezi cand o sa-ti vina randul sa alegi soarta tarii in care traiesti?

7 thoughts on “Ce votezi, pomana sau dreptate?”

  1. ce alegeri man , unde cand :))) , oricum nu se duce nici dracu sa voteze , au fost la alegerea primarului ceva de genu 30% din populatie la vot , iti dai seama la astea cati o sa mearga

  2. hm…eu care m-am “bagat” in aceasta campanie la psd tin sa spun ca am facut-o din nevoia de bani.si bineinteles la inceput nu aveam habar de ceea ce se vota sau cine era canditata.am avut ocazia s-o cunosc,pt ca era firesc sa conving oamenii ca ea sunt potriviti pt posturile de deputat/senator.insa,parerea mea e urmatoarea.indiferent cine ar candida,noi tre sa votam pe cineva,tre sa fim condusi de cineva.ma pun eu in situatia la lor,probabil la fel le-as fii promis oamenilor marea cu sarea pt a-mi atinge scopul.am avut ocazia sa intalnesc f multi batrani multumind-i lui mazare pt kilul de faina si puiul pe care le primeau.ce-i drept,de la alti parlamentari nici alea nu le primeau.si oamenii chiar dak au fost mintiti de atatea ori,ei tot mai spera.eu nu credeam ca o sa mai am credibilitate atunci cand le intind oamenilor cate un fluturas.dar sunt batrani care alearga dupa mine ca sa le dau aceasta informatie.si ar mai fii multe de spus legate de acest subiect.in cocluzie,votati antonela marinescu deputat la colegiul 9 :)))))

  3. pe 30 noiembrie sunt alegerile parlamentare..se candideaza pt posturile de deputat si senator.. si ii pot da dreptate lu marius… sunt la facultatea de stiinte politice si am avut de facut pt la fac un chestionar studentilor/tinerilor in general despre campania electorala..ca si tine Ionut..multi nu stiu nici cand sunt alegerile, cine candideaza sau pt ce…si daca stam sa ne gandim…noi tineretul din ziua de azi suntem viitorul..si daca tinem cont de ce stiu tinerii din ziua de azi si in ce situatie suntem nici nu vreau sa ma gandesc ce o sa fie mai departe..cand noi va trebui sa sustinem viitorul tarii noastre….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.