Circulatia rutiera (manual)

.. pentru clasele a IX-a si a X-a. Exact asa suna titlul unui manual gasit printre altele la mine in valiza. Si este din 1979, editura Didactica si Pedagocica. Ce sa inteleg? ca pe vremea comunistilor se preda legislatie la liceu? O idee buna as zice, este destul de explicativ si o chestie care mi-a sarit in ochi (in timp ce rasfoiam pe fuga) au fost explicatiile detaliate despre semnele de circulatie, unde se amplaseaza si de ce. La cati dau de carnet acum si cat de repede se ia nu ma mir de ce sunt atatea accidente.

Stiati ca vara trecuta (acum 2-3 luni) erau zilnic cate 200-250 de persoane ce dadeau examenul scris pentru carnet? Dintre astia doar 10-20% luau iar restul se reprogramau. S-a ajuns in asa hal incat te inscrii pentru examenul auto si peste 2 luni ai proba practica, asta daca treci de examenul la calculator.

Ce pot sa zic? comunistii aveau si ei unele idei bune..

5 thoughts on “Circulatia rutiera (manual)”

  1. problema comunismului nu era ideea, ci fapta.Ideea era perfecta, fapta, fiind realizata de om, nu avea cum sa fie perfecta…da, tipa stanga din mine.

  2. Cand am dat de carnet dadusem de o ciudatenie in sala,era un tigan analfabet care nu stia sa scrie si/sau sa citeasca si era insotit de altul…mai au voie cu asa ceva ?!

  3. Acum e si mai rau 140 de modificari educationale in doar cativa ani. Si unii se mai si intreaba ca dobitocii de ce sunt atat de tampiti elevii si studentii in ziua de azi. Sunt tampiti ca au fost tampiti la cap de un sistem prost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.