Concert Zdob si Zdub (Constanta)

Scriam acum cateva zile despre un concert caritabil in Club Doors din Constanta la care vreau sa merg. Aseara a fost concertul intr-o atmosfera foarte frumoasa, toti cantau si sareau pe ritmul muzicii. Sa fim seriosi, aproape orice roman a auzit cel putin o melodie de-a lor.

Dar sa incepem cu inceputul. Am ajuns in jurul orei 21:00, desi presimteam ca o sa intarzie concertul mi-am zis ca pot astepta acolo jumatate de ora. Daca stiam veneam mai tarziu pentru ca a trebuit sa astept 90 de minute pana au urcat cei de la Zdob si Zdub pe scena. Inteleg ca este o chestie menita sa aduca mai multi bani patronului pentru ca oamenii cat timp asteapta trebuie sa consume ceva. Pe de alta parte inteleg ca este si decizia trupei care se lasa asteptata si lumea va exploda cand incep ei sa cante. Dar sa ne lasi sa asteptam o ora si jumatate mi se pare bataie de joc, serios. In tot acest timp am consumat vreo doua pahare de vodka + cola si 3 beri. Deja stiam cate beculete au in instalatia de iluminat, cate femei poarta toc in club si cate tigari se fumeaza pe minut. M-am plictisit maxim, dar am asteptat pentru a-i vedea de aproape pe cei de la Zdob si Zdub.

Concertul a inceput in jurul orei 22:30 cu melodia “Moldovenii s-au născut”, lumea deja era stransa in fata scenei si astepta cu nerabdare sa inceapa muzica. Printre instrumentele folosite in spectacol au fost doua fluiere, un cimpoi, o toba si doua trompete. Pentru o ora si jumatate cat a durat concertul a fost o atmosfera placuta, lumea dansa si radea. Cred ca s-au strans vreo 150 de oameni. Erau si cativa straini, cel putin la bar unul dintre ei vorbea in engleza. Si totusi, tipul mai devreme mentionat, la auzul melodiei “Videli Noch” a inceput sa cante versurile in limba Rusa. Aceasta a fost singura melodie in limba Rusa, dar de unde stia strainul asta asa bine versurile? Hai, sariti cu teorii conspirationale 🙂

Concertul s-a terminat la mizeul noptii, o parte dintre oameni au placut, dar altii au ramas sa continue distractia.

concert-zdob-si-zdub-constanta-01 concert-zdob-si-zdub-constanta-02


https://www.youtube.com/watch?v=oWZ_Q2PRfWI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.