Conexiune de backup la internet

Ieri am simtit din nou gustul amar al lipsei unei conexiuni de backup la internet. Imi castig existenta de pe urma internetului si am nevoie de el zilnic. Nu este un moft, ci o necesitate. In urma unei pene de curent am ramas fara internet fix cand aveam o groaza de treaba.

Pana anul trecut am avut doua conexiuni de internet acasa, ambele pe fibra optica. Una era platita si cealalta gratuita de la firma la care lucram, mie unul imi convenea. Uptime-ul unei conexiuni pe fibra optica este foarte bun, dar sunt momente cand se poate arde un echipmanet de pe retea si ramai fara internet.

Am incercat sa caut pe la vecini o conexiune wireless fara parola, dar n-am avut noroc. Ziua a fost declarata neproductiva si timpul mi l-am umplut cu diferite sarcini prin casa. Ma gandesc serios sa-mi iau un stick de internet mobil sau un card PCMCIA cu internet pentru laptop.

Voi cum rezolvati problema intreruperii conexiunii la internet?

11 thoughts on “Conexiune de backup la internet”

  1. SagittariuS: Stick-ul de la rds este varza ca acoperire, dar la mine acasa si inca in cateva zone am o viteza foarte buna pe el. Si ca o faza dura, in creieru muntelui unde nici nu aveam semnal pe telefon cosmote, aveam semnal de net rds. Dar sunt si zone in Constanta unde nu misca deloc, una dintre ele fiind in peninsula si faleza nord, atat stiu eu.

  2. Am 2 stick-uri de net. Unu cosmote de la munca si unu digi dat odata cu abonamentul de net. E cam imposibil sa raman fara net.
    Dar cand zici treaba sper ca nu te referi la servere sau alte chestii ca nu ai nici o sansa cu stick-urile.

  3. Stick-ul de la RDS e sucky rău de tot. Mândra are în dotare şi când îl aruncă în USB zici că e un dial-up de acum mulţi ani de zile. Se întrerupe conexiunea, browsing-ul merge cu viteza luminii stinse şi tot aşa.

    Ca soluţie, te scapă Cătălin de problemă, văd 😀

    Sau, te treci la Orange la un abonament cu net inclus. Au colegi de la muncă pe HTC şi se mişcă de la bine în sus şi înspre incomparabil cu stick-ul (indiferent de provider).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.