Consumul de energizante

De multe ori energizantele inlocuiesc cafeaua sau nesul cu care erau obisnuiti parintii nostri. Primul energizant l-am baut acum vreo 4 ani. Pana atunci nu agream ideea de a consuma prostii energizante, de fel nu consum nici cafea sau nes. N-am facut o obisnuita din consumul de energizante chiar daca eram obosit sau urma o noapte alba. Putini cred ca au citit de curiozitate ce scrie pe cutia unui energizant. Tu de exemplu stii ce contraindicatii are?

Ieri mi-a sarit in ochi un text de pe cutia unui energizant: “Nu este recomandat consumarea produsului tinerilor sub 18 ani, femeilor gravide si celor care alapteaza respectiv persoanele sensibile la cofeina. Nu se recomanda consumul combinat cu alcool! 250 ml de bautura contine 80 mg cofeina, cantitate echivalenta cu cea continuta intr-o ceasca de cafea expresso”. Presupun ca meltenii care consuma energizant cu whisky n-au habar ca aceste doua bauturi nu se amesteca. Personal n-am inteles niciodata de ce ai amesteca energizantul cu alta bautura, e ca si cand ai amesteca cafeaua cu altceva.

N-am avut curiozitatea sa ma uit pe mai multe tipuri de cutii de energizante, voi ati gasit ceva similar?

Mai tarziu: pe alta cutie de energizant am gasit scris urmatoarele “Continut ridicat de cofeina (32mg/100ml). Nerecomandat copiilor, femeilor insarcinate si persoanelor cu sensibilitate la cofeina. A se consuma cu moderatie.”

4 thoughts on “Consumul de energizante”

 1. Cat am fost in ardeal palinca numai cu energizant am baut-o, multi o sa ma injurati ca am stricat-o ca ma-sa, e geniala, merita sa incercati, si am incercat si cu tuica dar nu are acelasi farme ca si cu palinca, eu nu-s adeptul tariei dar cu un energy merge.

  Legat de energizante nici eu nu ma atingeam de ele, si eram omu care nu punea botu pe cafea, acum iti beau lejer si cand munceam intra perfect o cafea cum amungeam la munca sau un frape rece, uneori sunt bune si astfel de lichide in viata omului zic eu.

 2. E ca și cum ai pune lapte în cafea 😀

  Sunt unii care beau alcool că este cool. La fel de cool este să pui și vodka/whiskey în energizant. Probabil nu este recomandat amestecul pentru că are un efect mai puțin benefic asupra stomacului. Dar deh, la 20 ani te gândești mai puțin la asta, nu? 🙂

  Eu beau energizant din când în când. Că-mi place gustul, că efecte…

  Cel mai mult îmi place nou-apărutul mountain dew. Înainte eram cu Burn Day (ăla albastru).

  Cofeina din energizante este cea mai mică problemă. Zahărul, de exemplu, este o problemă mai mare (alături de restul 542 chimicale).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.