Consumul zilnic de apa

De cativa ani incoace vad aproape zilnic indemnarea de a consuma cantitatea X de apa sau lichide in fiecare zi. Aproape toate articolele de sanatate care trateaza subiectul hidratarii sau dezhidratarii se leaga de acest prag minim de apa sau lichide de care avem nevoie zilnic. Este un subiect pe care il cunoasteti, sunt sigur de asta. Bun, acum trecem la nedumerirea mea: ni se recomanda sa consumam minimum 2 litri de apa sau lichide zilnic. Pai stai ca nu se potriveste ceva, pe langa apa bauta noi luam o cantitate de apa si din alimentele consumate. Doi litri de apa pot sa ii masor, dar 2 litri de lichide sunt curios cum ii masoara nutritionistii, probabil exista un tabel cu volumul de apa inmagazinat in fiecare leguma sau fruct, la un anumit gramaj si o anumita densitate. Dar consumatorul de rand este un om normal care cumpara niste morcovi din piatra si ii gateste, de unde stie el cate lichide a consumat in ziua respectiva?

Vreti sa stiti parerea mea? Poate suna putin greu de acceptat sau inteles de unii, dar cred ca este doar o manipulare pusa la punct si sponsorizata de cineva care are interes sa devenim dependenti de o cantitate mare de apa in prezent si pe viitor. Boom, bomba a fost aruncata. Sunt unele lucruri care sunt greu de inteles, de-a lungul a zeci de mii de ani de cand oamenii exista nu am avut atatea reguli care sa ne “imbunatateasca” viata si brusc de vreo o suta de ani omenirea are disperat nevoie de ele. Faza asta cu apa consumata zilnic este recenta, aduceti-va aminte acum cativa ani de zile cata apa consumati zilnic si daca acest volum v-a fost “recomandat” de cineva sau pur si simplu va ascultati ceasul biologic? De exemplu eu consum apa dupa cat imi cere organismul, de cand ma stiu beau cateva cani de apa zilnic, consum legume si fructe aproape zilnic. In prezent beau cam aceasi cantitate de apa fara sa tin cont de recomandarea asta cu 2 litri de apa zilnic. In fond pielea iti transmite cand esti dezhidratat, mai sunt si alte semne care te anunta cand ai nevoie sa consumi apa. Cunosc persoane care beau un pahar de apa zilnic, pur si simplu nu simt nevoia sa bea apa si sunt bine sanatosi.

Cine ar putea avea interes in toata chestia asta? Va explic doar primul caz, al doilea o dau in teoria conspiratiei. Una dintre pietrele de hotar pe care se bazeaza afacerile din domeniul alimentar este sa iei un produs simplu, ii adaugi o valoare si il vinzi la un pret mult mai mare decat valoarea initiala. Asa au aparut de exemplu cerealele pentru micul dejun si obiceiul global de a le consuma (obicei care pana in anii 1960-1970 nu exista). Cum functioneaza? Creezi un produs din nimic, de exemplu cerereale pentru micul dejun contin porumb, mai mult sau mai putin. Porumbul este usor de crescut si ieftin, se adauga cateva vitamine, coloranti si zahar + un ambalaj frumos, creezi cerere pentru el si il vinzi de 10 ori mai scump decat valoreaza. In cazul apei, daca ne-am putea intoarce in timp pe vremea bunicilor si le-am povesti cat platim pentru o sticla de apa din comert ar rade de noi trei zile, vorbesc serios. Apa minerala cu propietati si extrasa din munte este un alt subiect, eu vorbesc de apa plata acum. Probabil unii au in gand sa imi sara in cap cu fel si fel de exemple si organizatii care au demonstrat ca “o nuca se poate lipi pe perete”, hai sa fim seriosi.

Am clarificat cine are interes sa consumam cat mai multa apa zilnic in prezent, dar pe viitor? Ei bine, dupa cum deja observati incepem sa platim din ce in ce mai mult pentru orice. Am inceput sa platim si pentru apa de ploaie care ne cade in curte, wow. Am auzit niste zvonuri ca exista discutii pentru preluarea dreptului asupra apei din natura, sunt business-uri mari care vor sa cumpere la propriu rezerva de apa din anumite regiuni, vorbesc de apa dulce. Acum am clarificat si ce este posibil sa se intample in viitor.

Totul este pe fata si foarte putini vad asta. Vroiati mai multe detalii sau este suficient? 🙂

Sursa imaginii: crinapopa.wordpress.com

2 thoughts on “Consumul zilnic de apa”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.