Contopire.. la tine acasa pe covor

Stiu.. ca ma doresti si ma vrei doar pentru tine.

Sambata seara, eram la I. acasa si usor tremurand o asteptam in sufragerie sa aduca canile cu cafea. Ii priveam pozele din albumul de familie.. de cand se nascuse si pana in prezent.. ce scumpa era la 10 anisori.. si ce obrajori dulci avea.. sa o mananci si nu alta. In timp ce dadeam paginile la album ii aud pasii pe hol.. ca o pisicuta ce se strecoara in liniste fara sa deranjeze pe cineva (de parca avea si pe cine..). A intrat pe usa zambind in coltul gurii si m’a surprins cum ii studiam cu atentie pozele. A pus canile pe masuta ovala din centrul sufrageriei si s-a pus langa mine pe canapea.

– Uite ratusca asta urata eram eu la 6 ani..

– Ce ratusca urata mai? o intreb eu bulversat..

– Da.. uite ce urata eram.. de cand ma stiu sunt cum sunt..

– Ce ai patit mai? am intrebat’o eu..

– Nu mai conteaza! a venit raspunsul ei imediat..

M-am ridicat sa imi iau cana de pe masa si sa savurez cafeaua.. eram curios cum o face. In timp ce ma retrageam iar pe canapea.. am avut un flash si o imagine pe retina.

– Auzi I.

– Ce este?

– Te’ar deranja daca as ramane la tine in seara asta? nu de alta.. dar am o pofta nebuna sa savurez un pahar de vin rosu cu tine la lumina lumanarilor..

Pentru cateva clipe si’a lasat privirea in jos si s-a rusinat imbujorandu’se.

– Stiu si eu..

– Ce sa stii?! hai.. de mult timp nu ai mai petrecut cu cineva intr’o ambianta de genul.

Sfioasa si uimita de “invitatia” mea.. si’a ridicat privirea spre mine si am constatat ca respira greu.. acei ochi de un albastru cald straluceau.

– Fie.. eu ma duc sa fac un dus ca sunt toata murdara de la atata alergatura prin oras.. ma intorc imediat.

– Bine, eu ma duc pana jos la magazin.

In timp ce ea isi cauta lenjerie de schimb in dormitor.. eu m’am incaltat in fuga si am coborat pana jos la alimentara. Slava cerului ca am prins ultima sticla de vin rosu.. iar in drum spre iesire o cutie neagra mi’a atras atentia.. “Kandia, ciocolata amara pentru clipe de neuitat!”. Am pus mana pe cutie si am fost la casa sa o platesc.. cateva ganduri imi strafulgerau capul acum. La fel de repede cum am parasit apartamentul ei.. am si revenit. Ea inca nu iesise din baie asa ca am luat doua pahare cu picior dintr’un set de pahare din vitrina si le’am asezat pe aceiasi masuta ovala din centrul camerei. Am desfacut sticla de vin si am umplut paharele pe jumatate.. in idea de a “regla” vinului rosu ce trebuie consumat la temperatura camerei. Continutul cutiei cu ciocolata amara l’am varsat intr’o bomboniera mai incapatoare si am asezat’o intre cele doua pahare. Am aprins doua lumanari, gasite in vitrina, ce stateau infipte pe un suport in forma de val.

Ce a urmat dupa ce a iesit I. din baie nu vreau sa dezvalui.. poate ea va putea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.