Cozile matinale din Romania

De multe ori cred ca v-ati zis si voi “la noi ca la nimeni” din diferite motive. Saptamana trecuta am avut putina treaba pana la medicul de familie. Cum era de asteptat intarziasem cu 5 minute peste ora la care ea incepea programul si deja erau 5 persoane inaintea mea la rand. In fine nu mai vorbesc de medic care a intarziat 40 min pana s-a prezentat la birou si nu din cauza traficului ci pentru ca trebuia sa isi bea cafeaua cu alti colegi la 2-3 camere departare.

Care este originea cozilor formate matinal din Romania? va zic eu: de pe vremea lu’ Ceausescu cand diferite alimente se dadeau la cartela. Romanul se imbulzea de la 4-5 dimineata ca sa prinda partea lui si apoi sa plece la munca. Ei bine inca convietuim cu acei oameni care au inradacinata aceasta doctrina comunista. Romanul s-a invatat ca trebuie sa fie cu 30-60 min inainte sa se deschida la aprozar, alimentara, farmacie, cabinet medical, ISP, banca, etc.

Si in ziua de azi se vine cu 30-90 min inainte de deschidere. In special in domeniul bancar si economic unde firmele trebuie sa predea rapoarte si documente sau diferite activitati ce tin de legatura dintre stat si firma lui. De exemplu cine a auzit sau a trait pe pielea lui sa trebuiasca sa predea rapoartele de sanatate/somaj lunar stie ca se formeaza cozi de la 4-5 dimineata pentru ca asa s-au invatat romanii.

Ce putem sa facem in privinta asta? mai nimic.. ne rugam sa scapam cat mai repede de generatia care a ramas pe modelul vechi de trai.

One thought on “Cozile matinale din Romania”

  1. Să-i vezi pe bătrâneii ăia care trebuie să-şi primească lunar pacheţelul de la primărie… Se aşează la coadă de la 12 noaptea. Să-i văd cum se vor descurca când o să dea zăpada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.