Cu bicicleta i’velo la plimbare

Astazi a fost foarte cald in comparatie cu vremea de acum o saptamana cand ploaia a tinut 2 zile si seara erau 2-3 grade. Daca vremea a fost frumoasa am zis sa profitam de ocazie (impreuna cu niste prieteni) si am iesit la plimbare cu gandul sa inchiriem biciclete. Bicicletele i’velo se pot lua din zona Gravity Park (langa City Park, parcul Tabacarie). In a doua poza de mai jos se oberva cele doua tipuri de biciclete, cele inalte pentru barbati si cele mai joase pentru femei, sau probabil impart biciclete dupa inaltime. Prima data cand am inchiriat o bicicleta, acum cativa ani, era gratuit si trebuia sa o aduci inapoi intr-o ora. Acum se plateste 4 lei pentru fiecare ora. Mi-au scanat cartea de identitate, am semnat in format electronic si apoi au cerut un numar de telefon. Am inchiriat bicicleta pentru doua ore, dar timpul a trecut foarte repede. Doar ce am ajuns aproape de iesire din statiunea Mamaia si a trebut sa ne intoarcem ca sa predam bicicletele. Bicicletele sunt in stare buna, dar unele nu au sonerie (clopotel) sau este stricata. Problema lipsei unui dispozitiv sonor de atentionare era si in 2011 cand am inchiriat prima data o bicicleta, se parca ca mai ai de lucru la parte asta.

Am ramas surprins placut sa vad cate s-au schimbat prin Mamaia, ultima data am fost acum 2 ani. Aproape sa nu recunosc unele zone, s-au facut modificari si inca se lucreaza pentru terminarea lor. Exista o pista pentru biciclete de-a lungul statiunii, din loc in loc au fost montate bare de prindere cu lant (antifurt) pentru biciclete. Din pacate pista trece fix prin mijlocul zonei pietonale pe alocuri, o sa fie haos la vara. Dupa doua ore de stat sub soare am ajuns acasa rosu ca un rac pus la fiert. Inca doua “sedinte” de genul asta si ma fac negru 🙂

Am extras un text informativ de pe site-ul lor.

Bicicletele sunt acordate spre folosinta temporara, programul avand atat o componenta gratuita, cat si una cu plata.
Componenta gratuita se adreseaza tinerilor cu varsta sub 16 ani si pensionarilor, care vor putea inchiria bicicleta timp de 2 ore, pe baza carnetului de elev, respectiv a talonului de pensie.
Componenta cu plata se adreseaza persoanelor care nu se incadreaza in statutul de gratuitate, iar inchirierea bicicletei se va putea face pe baza actului de identitate.

Tarifele de inchiriere:
5 ron/h si 15 ron/24h – in toate centrele din Bucuresti – Aviatorilor, Arcul de Triumf si Parc Tineretului
4 ron/h si 15 ron/24h – in toate centrele din tara – Constanta, Iasi, Brasov, Sibiu, Alba Iulia, Oradea

cu-bicicleta-ivelo-la-plimbare-01 cu-bicicleta-ivelo-la-plimbare-02

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.