Cum influentam prima impresie pentru un site

Cand un vizitator intra pe site-ul tau pentru prima data, o prima impresie si-o formeaza repede. O impresie / parere buna, iti va readuce vizitatorii si alta data. Asta se stie. De ce conteaza atat de mult o prima impresie? Pentru ca nu se stie daca mai ai si o a doua sansa. Mai jos este o lista cu detalii ce influenteaza prima impresie pentru un vizitator nou.

1. Durata afisarii / incarcarii paginii – in ultimul timp toti suntem grabiti, vrem sa navigam cat mai repede. Este foarte important ca pagina noastra sa se incarce repede, o pagina care se incarca greu va goni eventualii vizitatori fideli. Navigarea pe un site ce afiseaza repede continutul, iti micsoreaza durata cautarii informatiei dorite, deci vizitatorul mai mult ca sigur va reveni si alta data.

2. Culorile – armonia unor culori bine alese, iti va motiva vizitatorul sa revina pe la tine. Culorile pot usura sau ingreuna navigarea pe site, ai mare grija sa nu alegi culori obositoare sau tipatoare.

3. Logo-ul – un alt factor ce influenteaza prima impresie / parere pe care o lasa site-ul tau unui vizitator nou este logo-ul. El trebuie ales cu grija si sa reprezinte cat mai bine ceea ce ofera site-ul tau.

4. Imaginea din head-er – imaginea cea mai dominanta de pe un site este imaginea din head (partea de sus). Parerile sunt impartite cu privire la dimensiunea imaginii, poti incerca o varianta cu o imagine mare si apoi cu una mai mica si eventual lansezi si un sondaj de opinie pentru vizitatori ca sa ajungi la o concluzie.

5. Layere – o pagina este alcatuita din header, body si footer. In body sunt layere ce diferentiaza continutul paginii tale. Ai grija cum diferentiezi continutul, cate coloane folosesti. Ideea este sa fie totul cat mai usor pentru vizitator atunci cand naviga. Pentru a castiga o bulina alba, trebuie sa ai layere asezate cat mai original, asta te va diferentia de site-urile ce respecta anumite “standarde / modele” atunci cand construiesc un site.

6. Reclame – nu exagera cu reclamele, in special flash-urile ce ingreuneaza navigarea si obosesc vizitatorul. Suntem cu toti obisnuiti cu reclamele in zilele noastre, dar nu exagera cu ele. Conteaza foarte mult si compatibilitatea intre continutul site-ului tau si mesajele din reclame.

7. Navigare usoara – sunt sigur ca ai intalnit site-uri care aveau continut atragator sau interesant, dar iti era greu sa navigi pe el din cauza asezarii necorespunzatoare a link-urilor si butoanelor. Pune link-urile principale la vedere, daca este nevoie le poti dubla.

8. Calitatea imaginilor sau a fotografiilor – daca ai un site cu ilustratii sau prin poze detalizezi ceva, ai grija sa fie clare si la o dimensiune decenta pentru a nu ingreuna incarcarea paginii. Eventual poti afisa o mostra dintr-o poza cu un link catre poza originala ce are o dimensiune mare. Sunt sanse mari ca unii vizitatori sa aiba o viteze inferioara la conexiunea de internet.

9. Popup-uri – majoritatea vizitatorilor au un “Pop-Up blocker”, asa ca renunta la ideea de a incarca site-ul cu pop-up-uri. Chiar vrei sa obligi vizitatorul sa isi dezactiveze “popup block-erul” pentru a putea citi contentul site-ului tau.

Am omis ceva?!

2 thoughts on “Cum influentam prima impresie pentru un site”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.