Cum instalezi un Plugin pentru WordPress

Acest tutorial este destinat utilizatorilor de WordPress care au acces FTP la contul lor. E simplu, daca ai un domeniu sau subdomeniu de la cineva, ai si hosting si implicit acces FTP la fisierele blog-ului. Plugin-urile pentru platforma de blogging WordPress sunt de 2 tipuri: plugin-urile ce se instaleaza si functioneaza implicit si plugin-urile care trebuiesc setate dupa ce au fost activate.

Incepem?

1. descarca de pe internet plugin-ul care te intereseaza, verifica compatibilitatea cu versiunea de WordPress pe care o ai instalata. Unele plugin-uri sunt facute sa functioneze corespunzator doar pe anumite versiuni de WordPress;

2. te conectezi pe contul de FTP si in folderul principal unde se afla fisierele blog-ului ese un folder cu numele wp-content, aici se afla folderul cu plugin-uri si cel cu teme (themes). Intra in folderul plugins si cu drag and drop upload-eaza fisierele plugin-ului descarcat mai devreme;

3. acum trebuie sa activezi plugin-ul. Te autentifici pe contul de administrator pe blog si intri la sectiunea Plugins (in bara de meniu se afla intre Presentation si Users). Aici vei gasi un tabel cu plugin-urile instalate anterior sau cele recomandate si preinstalate de WordPress. Dai click pe Activate in dreptul plugin-ului tocmai upload-at si ai terminat.

Simplu, asa-i? Totusi sunt unele plugin-uri ce trebuiesc setate, panoul cu optiuni de cele mai multe ori il gasiti in Options (in bara de meniu dupa Users) si are numele plugin-ului instalat. Desigur, eu generalizez cand descriu instalarea unui plugin, dar daca aveti dificultati sau intampinati probleme in instalarea unui plugin puteti pune o intrebare aici.

3 thoughts on “Cum instalezi un Plugin pentru WordPress”

  1. Salut. Am adus plugin-ul numit “magazine columns”, l-am pus in wp-content, dar nu apare in lista de plugin-uri. Care crezi ca e cauza? Multumesc anticipat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.