Cum iti protejezi parolele

Keylogger este o abreviere a termenului “Keystroke Loggers”, adica un program care memoreaza tot ce se tasteaza la un calculator folosind tastatura. Initial acest tip de program a fost folosit si inca este folosit pentru supravegherea angajatilor intr-o firma. Totusi unii mai “inventivi” si cu intentii rele au folosit acest program pentru a spiona alte persoane si pentru a face rost de conturi si parole.

Ce faci daca suspectezi ca cineva ti-a instalat un keylogger in calculator?

Acest tip de programe sunt foarte bine ascunse si poti sa iti iei gandul de la cautarea lui in Program Files sau in Control Panel la Add or Remove Programs. Eventual o reinstalarea a sistemului de operare te poate scapa de neplaceri. In cazul in care nu poti reinstala sistemul de operare, pentru protejarea parolelor tale poti ocoli keyloggerul si astfel nu mai memoreaza userele si parolele folosite pentru autentificarea pe diferite website-uri unde ai cont.

Cum ocolesti un keylogger?

Luand in considerare ca keyloggerul memoreaza ce tastezi tu la tastatura, atunci cand te autentifici poti sa folosesti o tastatura virtuala (Windowsul are una preinstalata).

Start -> Programs -> Accessories -> Accessibility -> On-Screen Keyboard

sau

C:\WINDOWS\system32\osk.exe

12 thoughts on “Cum iti protejezi parolele”

 1. Oricum UFR STEALER este detectat și de windows Defender ;);) așa că nu ar trebui să ai probleme atâta timp cât ai activat 🙂

 2. Referitor la băiatul care a zis să scrii intr-un fișier alfabetul și să dau copy + paste …. Nu va merge deoarece multe keyloggere memorează și această acțiune 😉 .UFR Stealer … ăsta este un exemplu la ceea ce ai scris mai sus… Baftă!!

 3. Mama, n`am mai ras asa copios de multa multa multa vreme =))))))))))))))) whowhwhwhaaa aia cu notepad c/p si mama omida the best =)))) Traiasca Romanica

 4. Ma baieti ma ocup cu trojani… osk,ctrl+c sunt degeaba,vi le detecteaza,majoritatea au parolele in notepad si dau ctrl+c dar… mie,cand imi selecteaza ce scrie in notepad automat imi scrie pe keylogger…si la osk iara… deci daca e sa fiti mancati degeaba va chinuiti + ca keyloggeru nu til iei tu de pe internet sa til gaseasca antivirusu…il faci tu acasa singur…si no way sa til gaseasca vreun antivirus…Vreti sa va protejati?un firewall bun si gata treaba! bafta! Distractie cu loggerele :))

 5. Afli daca ai keylogger de la mama Omida.
  Bai, da dastepti mai sunteti. Evident ca daca e unul dala comercial prefabricat se vede sau ti-l vede antivirusul.
  Nu asa se face treaba bah…
  Ce-mi plac discutiile astea. Eu propun sa faceti o lista cu asemenea discutii, sa ma pot distra

 6. nu are rost nici o tastatura virtuala :))) keylogger are o functie de a face poza atunci cand faci click cu mouseul asa ca….. :))) va dati seama ca nu are rost sa va mai chinuiti cu copy- paste si bla bla:)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.