Cum sa te eliberezi de frustarile zilnice

Un profesor a vrut o data sa le dea o lectie de viata studentilor sai. El a venit la un curs cu un pahar plin cu apa. A tinut paharul la vedere ca sa il vada toti studentii din amfiteatru si i-a intrebat cata apa cred ei ca este in acel pahar. Sa fie 50ml? sau 150ml? Elevii au raspuns ca nu pot aproxima cantitatea de apa din pahar decat daca il “cantaresc manual”. Profesorul a intrebat ce s-ar intampla daca ar tine acel pahar cateva minute in mana. Studentii au raspuns ca nimic. Bun, a zis profesorul, dar daca l-ar tine timp de o ora? Un student a zis ca i-ar amorti mana si bratul. Profesorul a dat din cap afirmativ si a intrebat ce s-ar intampla daca ar tine acel pahar o zi intreaba in mana. Mai multi studenti au raspuns ca mana si bratul i-ar amorti atat de tare incat ar avea nevoie de interventie medicala pentru stoparea paralizarii temporare a mainii si a bratului. Profesorul a dat din cap ca semn de aprobare a raspunsului si i-a intrebat daca in tot acest timp greutatea si volumul de apa din pahar s-au schimbat. Toti studentii au raspuns ca greutatea si volumul apei din pahar a ramas la fel. Daca greutatea si volumul apei au ramas la fel.. ce i-a provocat amortirea si paralizarea temporara a mainii si a bratului? Studentii au amutit. Profesorul a intrebat ce ar trebui sa faca cu paharul inainte sa ii amorteasca mana. Toti studentii erau confuzi si nu mai intelegeau nimic. Totusi unul dintre ei a raspuns ca paharul trebuie lasat din mana (pus jos) ca sa evitam amortirea si paralizarea temporara a mainii si a bratului. Exact, a spus profesorul.

Acelasi lucru este valabil si cu probleme si frustarile zilnice. Daca te gandesti o perioada scurta de timp la ele totul este oke,  daca te gandesti o perioada mai lunga de timp la ele vor incepe sa iti provoace durere. Daca te gandesti si mai mult timp la ele te vor “paraliza” la un moment dat si nu vei mai putea face nimic. Este normal sa te gandesti la problemele si frustarile zilnice din viata ta dar mai important este sa le “pui jos” la sfarsitul zilei inainte de a merge la somn. In acest fel te vei trezi a doua zi relaxat, proaspat, puternic si capabil sa iti rezolvi problemele care apar inevitabil.

7 thoughts on “Cum sa te eliberezi de frustarile zilnice”

  1. pai amadoi sunteti praf! Probabil si eu.
    Alinutzzaa , tocmai ziceai ca “viata nu trebuie luata chiar asa in serios”, si a fost suficient sa vina un coleric la Jeronimo sa spuna ceva “sarcastic” desigur si gata, ai luat-o in serios. :)))

  2. mi se pare super comparatia si relevanta explicatia! are dreptate! si as mai adauga eu ca viata nu trebuie luata chiar asa in serios ca oricum e trecatoare!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.