Cum scapi de soarecii din casa

Zilele trecute m-am trezit cu rumegus la coltul usii, uitandu-ma mai atent am observat ca e ros de un soarece. Mai mult ca sigur a urcat pe tevile de la baie sau a fost adus din greseala de la tara. Dupa o scurta documentare pe internet am aflat prin ce metode as putea sa prind micul daunator. Practic nu s-a dovedit ca soriceii sunt purtatori de boli, dar capusele de pe ei sunt.

Din toate modalitatile prin care se poate prinde un soricel am ales sa incerc “farfuria si nuca” si “lipiciul pe hartie”, daca aveam o capcana cu arc o foloseam. Graul otrat sau orice otravitor iese din calcul, stau la apartament si n-ar fi placut sa moara ghemuit dupa mobila.

Metoda “farfuria si nuca” – se ia o farfurie adanca sau un castron mic si se rezeama cu fata in jos. Se ridica putin si pe margine se aseaza o nuca intreaga, langa nuca, pe partea cu farfuria, ceva de mancare. Mancarea se leaga cu sarma/sfoara de nuca. Soricelul va fi atras de mancare, intra sub farfurie, incepe sa rontaie la mancare si nuca se misca. Cand nuca s-a miscat, chiar si un milimetru, farfuria cade prinzand soricelul sub ea.

Metoda “lipiciul pe hartie” – se gaseste in comert un lipici pentru animale mici (rozatoare, serpi, etc.). Este in forma de tub de pasta de dinti. Se traseaza un cerc cu acest lipici pe o coala A4 sau o bucata de carton si in mijloc se aseaza ceva de mancare. Cand soricelul va dori sa manance se va trezi lipit de hartie. Nu are unde sa fuga, corpul lui este pe hartie si oricat ar incerca sa scape nu va avea aderenta sa fuga. Am fost sceptic pana m-am convins cat de bun este lipiciul, este vascos si are consistenta cauciucoasa. Un “fir” de lipici se intinde jumatate de metru, niciun animal mic nu scap. Lipiciul nu are culoare, gust, miros si dureaza, adica isi pastreaza propietatile cateva zile fara probleme.

Momeala pentru capcane: soriceilor le plac alimentele dulci sau carne afumata, la mine a prins cu o felie de Snickers (ciocolata si alune), dar merge si putina paine, carne afumata, un ghem de vata stropit cu esenta de vanilie si altele.

In prima seara am incercat metoda “farfuria cu nuca”, la cateva ore m-am trezit de zgomontul facut de soricel, cauta o iesire de sub castron si lovea cu nuca peretii castronului. Buimac cum eram m-am gandit sa scap de el. Am bagat o latura dintr-o punga de hartie sub castron si cand sa-l “vars” in punga a scapat. Plin de nervi l-am alergat cateva minute pe hol pana s-a ascuns dupa un dulap. Pe zi am fost la un pet shop si am cumparat lipici. A costat 6 lei, tubul este cat o pasta de dinti normala, l-am pus pe cateva cartonase cu momeli si a doua seara l-am prins iar, n-a mai scapat de data asta, se pare ca ii place Snickers.

cum-scapi-de-soriceii-din-casa-01 cum-scapi-de-soriceii-din-casa-02 cum-scapi-de-soriceii-din-casa-03

4 thoughts on “Cum scapi de soarecii din casa”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.