Cum se “sparge” o parola de Yahoo, MSN, GTalk

M-am hotarat sa scriu acest post ca sa lamuresc multe persoane care au inceput sa ma dispere pe Yahoo! Messenger. Toti cauta un program de spart parole, ei bine nu exista asa ceva, cel putin nu pentru Yahoo! Messenger, MSN, GTalk, etc. Este impropriu spus “sparge”, parola se fura.

Incep cu notiuni de baza.

Ce este o parola: un sir de caractere care te ajuta sa iti protejezi o informatie privata, se cripteaza (se folosesc diferite metode prin care caracterele sunt “transformate”, in loc de a putem avea 3k-d, etc). Parolele se salveaza in baza de date sub forma criptata deoarece este mult mai sigura. Cum arata o parola criptata: un sir de cel putin 10 caractere aseazate parca aleatoriu (ex: 5[ds4sd_2g#1sdgs8:gs?dg+8s/dg4gsd). Si daca stam si ne gandim putin logic cum sa spargi o parola care este criptata si procesul este ireversibil (adica nu se poate decripta)?! Interesant, asa-i? Totusi te intrebi cum afla unele persoane parole, ei bine sunt mai multe metode:

1. Persoana care incearca sa “sparga” parola de fapt incearca fel si fel de combinatii de cuvinte des folosite in general (metoda brute force), aici daca au noroc poate gasesc parola, de cele mai multe ori unii useri isi pun parole simple (admin, user, pass, 123456, etc).

2. Oriunde se foloseste o parola trebuie sa fie o sectiune pentru recuperarea ei, daca stii datele care au fost folosite cand a fost creat contul poti recupera parola. Metoda asta este mai rar folosita, dar da rezultate.

3. Keyloger! ce e ala? Este un program care memoreaza ce se tasteaza la un calculator, de la simplul chat pana la parole si fotografii la desktop din x in x minute. Acest tip de program face log-uri si poate fi setat sa le urce pe un ftp. Aceasta metoda este cea mai buna pentru “spart” parole la Yahoo! Messenger, MSN si GTalk (doar 3 exemple din multe altele), cel mai bun rezultat il da acest program cand este instalat la o sala de internet sau la scoala (un loc public unde la un calculator au acces mai multe persoane.

Concluzie: O parola de Yahoo! Messenger nu se “sparge” chiar asa de usor cum cred multi si daca gasesti un program pe internet care sa promita marea cu sarea este pacaleala. Daca nu esti atent devi o victima a unui keyloger.

Sfaturi: Ai grija ce parola iti setezi pe la conturi, recomandat ca parola sa contina cifre si litere. Posibilitatea de a nimeri cineva apoi parola este foarte mica si ai grija pe la ce calculatoare te loghezi, ma refer pe la sali de internet fantoma sau la scoala. Este recomandat sa iti schimbi des parola (la o saptamana de exemplu).

28 thoughts on “Cum se “sparge” o parola de Yahoo, MSN, GTalk”

 1. Fratilor dk imi permiteti sunteti toti niste prosti si idioti scz dar asa ii se pot sparge si se va pute dar trebe sa aveti ingeniozitate eu sparg facebook si mesu dar ii greu dar trebe sa fi mai destept eu sunt creator de programe si vin sa va spun ca sunt unu dintre anonimi care vor sasi inpartaseasca cunostintele si cu prosti si poate ma ajutati si voi pe mine cateva date pe care poate nu le stiu va las id meu de mes contactatima cosmin_mrbatman

 2. ba ascultati aici!!!!sparg parole de mess,facebook,msn,si multe altele lasati draq keilogerele sal pe al de mai sus cu bani eu sparg parole de la 7 ani am anvatat singur pentru ca am patito cu idul si atunci am anceput sa studiez contactatima pe beniamin14 k ne mai auzim!!!!:>

 3. Obtin parole de mail / messenger.
  Vezi emailuri primite/trimise, contacte, arhive, matrimoniale.
  Discretie garantata. pret mimim. Oferim dovezi solide inainte de a cere orice bani.
  Cere detalii pe mailul de yahoo cu id-ul yyypass
  Numai bine!

 4. Salut la toti !!! Am si eu o problema … nu reusesc sa ma loghez cu fosta parola pe mess , stiu toate datele contului ( cu exceptia raspunsului la a 2 a intrebare de securitate . Am unde trimite si eu un mail pe la yahoo sau pe undeva sa imi recuperez parola ??

 5. ba taceti dreq ca este ma tre sa ai putina imeginatie 😉 numa ca nu se spune si pe toti care nu stiu sa taca dreq din gura si golositi si voi macar keylogger pe cont propiu si ce tot atata caterinca care vrei un program de spart parole (gratis super oferta contactatina la vasy_italiano2009

 6. Daka puteti sa spargeti o parola id contactatima ji pe mine la id baiatu4angel rog…k i-am dat lu unu 3euro sa afle 5parole si a uitat pfff…Multumesc

 7. ce dracu…imposibil cata prostie…lasati fratilor vrajeala,daca vreti parola cereti-o si punct hahaha q prosti pe pamantul asta….dobitocilor nu inselati voy yahoo-ul.

 8. Uite ba unde statea geniul in PC-uri… Si ne spui si noua cum se cheama sau ceva?
  Tu crezi ca cei de la Yahoo sunt atat de prosti incat sa lase orice cocolar sa faca un program care sa le acceseze serverele si sa se uite la parole? TREZESTE-TE!!Aia invart milioane (sau chiar miliarde) de dolari!

  Bun… , sa zicem ca programul respectiv o ia aleatoriu de la parola de genul 000000 si incearca TOATE posibilitatile (daca ar putea face asa ceva, iti dai seama ca cel care il va face e un geniu?), dar cei de la Yahoo te limiteaza la 8 incercari/zi. Cu alte cuvinte ai greist parola de 8 ori? P’atunci asteapta tu frumos pana maine si incearca iar. Asta ar insemna ca pe langa mult, MULT noroc trebuie si MULT timp. Combinatii posibile sunt infinite si tu ai 8 incercari pe zi…

  Nu te mai lua dupa toti cocolarii care zic ca au programe de spart parole si nu mai fa pe altii prosti. Eu sunt 90% n00b si o recunosc, dar cand o sa fi tu 90% n00b porcii vor zbura. Ce sa mai zic de nivelul lui ddumi… Acum mars la inapoi la manele si nu ne mai stresa!

 9. EU SPARG PAROLE PT 10 EURO DE PAROLA.O FAC PE LOC.0720.864.379.VA ROG SERIOZITATE.ID MESS suiram57.esta e tot furata.ar fi fine sa ma sunati inainte ca nu se stie pe ce id am chef sa stau.si inca ceva.multi ma cunosc,am doar13 ani.fac asta de la 8 ani.stiu de la tati.am EXPERIENTA.

  faceti loc !!!am experienta!!!multumesc

 10. poi nujtiu dar exinsta programe dar trebuie sa scrii id userului dar si parola sipe acolo scrie aja crack, profile,etc. si eu vreau sa vad daca pot folosii acesc tip de program .DAr nustiu cum doarece trebuie arola si cuk alfo parola as vrea ajutotul unui hacker sau cum se scrie. MA putet ajuta am o gramada de uesri ca ma enerveaza si eu vreau sai pedepsesc.MUltumesc anticipat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.