Curata cautarile pe Google, pentru a-ti pastra intimitatea

Cunosc diferite persoane care au probleme cu violarea intimitatii de catre parinti. Da, parinti care isi baga nasul in viata copiilor lor si cauta “urmele” activitatii pe calculator inclusiv pe internet. Si cum pagina de start pentru multi este Google, de acolo se pot afla multe. Cum? Dai un click in campul unde scrii ce vrei sa cauti si automat va aparea o lista cu toate cautarile de pe acel calculator. Pentru marea majoritate a utilizatorilor este un avantaj, aducandu-ti aminte ce ai mai cautat, dar pentru unii este o mica problema.

Cum golim lista cautarilor pe google?

Internet Explorer

Lista cautarilor pe Google o salveaza browser-ul. Putem sa golim “istoria cautarilor” (History) sau putem sa dezactivam aceasta optiune asa:

1. apasam pe “Tools” situat in bara de meniuri a browser-ului;

2. selectam “Internet Options”;

3. apasam pe tabul “Content”;

4. apasam pe butonul “AutoComplete”;

5. pentru a goli lista cautarilor, apasam pe “Clear Forms”, pentru a dezactiva optiunea debifam campul “Forms”.

Mozila Firefox

La fel ca in cazul browser-ului Internet Explorer, se poate sterge lista cautarilor sau dezactiva optiunea:

1. apasam pe “Tools” situat in bara de meniuri;

2. selectam “Options”;

3. apasam pe tabul “Privacy”;

4. apasam pe tabul “Saved Form”;

5. pentru a goli lista cautarilor apasam butonul “Clear Saved Form Now”, daca dorum sa dezactivam aceasta optiune debifam campul “Save information I enter in forms and the Search Bar”.

Simplu ca buna ziua 🙂

11 thoughts on “Curata cautarile pe Google, pentru a-ti pastra intimitatea”

 1. BUNA SEARA .
  -as dori sa va intreb cum pot proceda ca atunci cand bat in pagina principala pe Google , numele meu de familie si prenumele sa nu nu-mi mai apara ?

  Va multumesc !

 2. Va multumesc din suflet! Si eu am o problema cu parintii.Daca intru pe ceva site-uri interzise,Tzop afla! da’ nu stiam eu de unde.Iar cand am aflat nu stiam ce sa fac sa sterg site-urile alea…Si plus am sters mai multe de acolo si ….
  Deci,va multumesc din suflet ,nici nu va imaginati cat de mult m-ati putut ajuta ! :))

 3. Pentru a curata mozilla total stiam de o chestie gen: te duci la C:Documents&SettingsUser(sau care e numele curent al computerului)ApplicationData si stergi tot folderul Mozilla. O sa-ti reinceapa Mozilla ca dupa o instalare curata.

  Dar ATENTIE!!!!! salveaza-ti bookmark-urile inainte ca o sa le cam pierzi 😉

 4. merge ok pana la pasul 4 la ambele variante prezentate,apoi nu mai gasesc”clear forms”si nici butonul “clear saved form new”,de la a doua varianta.ce ma sfatuiti?multumesc

 5. @Foca Angela.. mesajul returnat s-ar traduce “sterg toate datele introduse in campuri cu exceptia parolelor”. Deci teoretic este in regula, da-i Ok sau ce iti apare.

 6. Buna ziua, am o rugaminte. Nu pot sa spun ca ma pricep f. bine la calculatoare. Am descoperit totusi acest site, in ideea de a sterge si eu niste cautari pe google, pentru a ma proteja de copii. Problema e ca am urmat pasii, dar nu a mers. Calculatorul meu e parolat. Sa fie asta problema? Am incercat de nenumarate ori. Cand accesez “clear forms” imi apare” clear all previously saved form entries except passwords”.
  Va rog ajutati-ma sa rezolv problema asta.

  Va multumesc. Astept raspuns

 7. abia am aflat de situ asta da e tare de tot……afli tot ce vrei…..mai ales alea cu parola de sub asterisc….e tare

 8. ..eu nu stiam lucrurile astea..mey iti multumesc din suflet:D..eu am probl.asta q parintii si m.au terminat.a invatzat sqmpul meu taty sa umble p calc.si deja nu mai exista zi in kre sa nu ma trez.q nu stiu c intrebari legate d site.uri p kre am intrat.poze etc…aqm o sa vada taty meu:)))p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.