De Boboteaza

Se stie ca de Boboteaza se arunca o cruce in Marea Neagra si cativa “voinici viteji” se arunca dupa ea sa o recupereze, tot de Boboteaza se sfintesc si apele si toti constantenii cu mic si mare erau azi in portul Tomis. Am ajuns cu Roxana pe la 2 si ceva cand deja toti se intorceau acasa, momentul culminant l-am pierdut. Toti aveau in sacosi sticlute cu aghiazma, o sticluta de familie eu zic ca ajunge.. asta doar daca nu bei zilnic aghiazma sau nu iti faci freza cu ea. Si totusi erau destui care aveau o sacosa plina de astfel de sticlute, probabil si pentru vecinu care are gaze de la fasole si nu isi putea misca starvul pana in portul Tomis, inca o sticulta pentru tanti Leana care facea bors si trebuia sa stea acasa, etc etc. Am ajuns si noi2 acolo jos langa mare si ce sa vezi, o gramada de sticlute cu aghiazma aruncate pe jos si oameni care cautau ca intr’o gramada de haine ce sticluta sa ia. Si fiecare isi baga mana in gramada si isi umplea sacosa. Nu am mai vazut niciodata atata nepasare si.. nu am cuvinte 😐

Trist dar adevarat, cand e ceva moca romanii se imbulzesc si uita de niste principii si bun simt si se calca in picioare.. s-au dus obiceiurile iar ceea ce se practica in zilele noastre este o rutina ce trebuie reluata an dupa an.

Pozele vorbesc de la sine..

de-boboteaza-01 de-boboteaza-02 de-boboteaza-03 de-boboteaza-04 de-boboteaza-05

5 thoughts on “De Boboteaza”

  1. Dumi are mare dreptate 😉 E un MARE CIRC cand ceva e moka dar nu numai. Si la INVIERE cand “se da lumina” sau anafura, toti se inghesuie si se calca in picioare, uita de cele sfinte si cei sfinti. Imping popa, mai sa`l omoare acolo. Se calca lumea in picioare…… Nebunie curata. Eu nici nu ma mai duc in asa locuri pt ca sunt sigur ca o sa vad o MARE de oameni care nu fac altceva decat sa-si dea coate. Enjoy, mie mi`e de mult scarba ca sunt roman, ici colo ce`mi mai creste putin inima cand mai vad si eu la tv oameni care promoveaza tara frumos, in rest numai tiganie, tampenie in tara asta. Pe Ceausescu l`au impuscat ca nu stiu ce insa omu ala a apucat sa faca o groaza, PE ASTIA DE LA PUTERE cine ii impusca? NUMAI TAMPENII FAC….

  2. Eu nu-mi aminesc Boboteaza asa…Noi mergeam in spatele blocului la renumita biserica din Buc. “Sf. Vineri” …dar trebuia sa mergem de dim buna ca altfel nu mai gaseam nimic…daca mergeam ca tine la ora 2, gaseam biserica inchisa :)). Iar aici nici nu am vrut sa ma duc ca ultima data cand am fost mi-au lasat o impresie rece, slujbele fiind in limba engleza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.