De partea mea cine este?

Azi am o zi libera, like WOW. De dimineata am fost pana la biblioteca judeteana sa imi fac abonament (este a “n” oara cand imi fac abonament, de cele mai multe ori le pierd si imi fac altul cand mai am nevoie de vreo carte) si sa caut carti de Oliver Lustig. Dupa ce am rasfoit 3 carti am plecat spre centru cu gandul sa cumpara de la vreun vanzator ambulat de carti vechi o carte scrisa de Oliver Lustig. Fireste ca nu am gasit la vanzatorii ambulanti de carti vechi, nici la librarie, nici la un anticariat. Mi-am zis ca asta e, ori caut pe internet ori trag la xerox de la biblioteca judeteana pe rand cate o carte ca sa le citesc. M-am urcat in troleu si am plecat spre casa. Singurul loc liber era in fata langa semnele alea de scaune pentru batrani, invalizi si mame cu copii. Dupa cateva statii cand se umpluse bine de tot troleul, apare o batrana langa mine si imi zice sa ma dau la o parte ca sa stea jos.

Ma uit mirat la ea si intreb de ce sa ma dau la o parte. Ea imi arata semnul ca stau pe un scaun “special pentru ea” si imi repeta pe un ton de comanda sa ma dau la o parte ca sa stea ea. Eu imi intorc privirea catre geam si ii spun ca sunt atatea locuri unde poate sa stea, de ce tocmai locul ala. Incepe ea sa se agite pe acolo ca e batrana, impovorata, ca eu sunt tanar si pot sa stau in picioare. Cineva de alaturi s-a oferit sa ii dea locul, dar mamaia era chitita pe mine. M-am uitat in continuare pe geam in timp ce ea statea si se uita la mine asteptand sa ma ridic. M-am ambitionat si enervat in acelasi timp, fireste ca nu m-am ridicat. La cateva scaune mai in spate s-a ridicat cineva si i-a oferit locul. Ea deja luase foc, cred ca in gand ma taia, spanzura pentru obraznicia cu care am tratat-o si i-am vorbit.

Si a inceput sa mormaie acolo impreuna cu alti pensionari care i-au “sarit in ajutor”. Ca sunt posedat, ca e satana in mine, ca El vede tot, ca o sa cad jos cand cobor, ca am pe satana in spranceana (pierce), ca are grija D-zeu de mine, etc. Ce era la gura ei nu va pot descrie. Mai aveam putin si explodam si eu, deja imi formulam in gand niste propozitii taioase pe tema “religie si D-zeu” ca sa vad ce mai comenteaza atunci. A coborat pana la urma, eu m-am uitat in continuare pe geam si toate merg inainte.

Eu am niste principii si ma irita cand sunt “obligat” sa fac cinste, sa fac pe bunul samaritean, sa fiu respectuos, sa las de la mine, sa pup in cur, etc, etc. De aia am fost asa nesimtit astazi, batrana nu a stiut sa ceara.

Totusi am o nedumerire. Daca de partea pensionarei nedreptatite este D-zeu, de partea mea cine este?

17 thoughts on “De partea mea cine este?”

  1. Eu iti dau dreptate, a incerca sa impui cuiva ceva, chiar de ar fi vorba de bun simt mi se pare in sine o lipsa de bun simt

  2. Eu ma ridicam..da in acelasi timp ..ii explicam ca abordarea nu a fost una corecta..totusi…si noi o sa ajungem batrani..poate nu o sa gandim asa ca suntem crescuti in “DEMOCRATIE” da sa nu uitam ca am fost nascuti in vremea RAPOSATULUI:))))

  3. ma dispera babele astea cu asa pretentii, care vor sa faci ca ele imediat, pe loc, la comanda, se cred superioare ca au o varsta dar unele sunt de o rautate si prostie greu de imaginat!!

  4. ai facut foarte bine k nu te`ai dat jos dupa scaun ! babele trebuiesc puse la respect! toata vitza s`au…,au .. ,si iarashi au … si acum vor sa fie respectate si salutate :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.