Desfaci si consumi produse in hypermarket?

Un obicei vazut din ce in ce mai des prin hypermarket-urile din Romania. Bine, poate se intampla si in alte tari, dar ma rezum la tara noastra.

De cativa ani de zile am inceput sa observ persoane care desfaceau produse alimentare sau bauturi si le consumau in incinta hypermarket-urilor, fara sa le plateasca. Sau situatii cand venea la casa cineva cu o mana de ambalaje ca sa plateasca ce a consumat deja. Bine, nici eu nu sunt vreun sfant, recunosc ca am desfacut de vreo doua ori o sticla cu apa ca sa beau pentru ca imi era foarte sete. Dar niciodata nu m-am apucat sa desfac pachete cu biscuiti, cornuri sau alte produse alimentare. As zice ca tine de educatie, nu te comporti ca un taran ce tocmai a aterizat intr-un hypermarket si i se pare perfect normal sa desfaca produse ca sa guste inainte de a le pune in cos sau de foame.

Oricat de foame iti este nu mi se pare normal sa desfaci produsele inainte de a ajunge cu ele la casa, practic incurajezi o practica “neortodoxa” si ii sustii cumva si pe cei care se “servesc” fara sa plateasca. Stiu ca multi sunt constinciosi si merg la casa sa plateasca, dar de ce sa consumi in incinta magazinui? Fiecare hypermarket are o zona dedicata consumului de alimente, daca clientii sunt satui vor sta mai mult la cumparaturi. Este totul calculat.

In poza de mai sus am surprins un moment aiurea, cel putin pentru mine. Eram la coada la un hypermarket din Constanta si in fata mea era un cuplu. Amandoi molfaiau ceva si beau suc din sticle de 0.5 litri. Cand m-am uitat mai atent am vazut pe banda un cozonac pe jumatate mancat, acolo la casa. Sincer, mi-a fost mie rusine de rusinea lor. Unde sunt bunele maniere? Adica molfaiau cu gurile deschise, ca sa ne intelegem. Penibil. Putin mai in fata era alt client care dupa ce a consumat un corn a trecut la o punga de biscuti si mesteca, si iar mesteca si se uita de jur imprejur de parca era in pauza de masa si astepta pe cineva.

Ati desfacut si consumat vreodata produse in incinta unui hypermarket?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.