Despre hackeri

Si pentru ca in ziua de azi pana si un pusti care stie sa instaleze windowsul si sa foloseasca un keylogger este numit Hacker, m’am gandit ca nu ar strica o mica definitie.. asa pentru cultura generala.

Ce este un Hacker?

Dictionarul de jargon contine mai multe defintii ale cuvantului Hacker, cele mai multe fiind legate de obsesia pentru tehnica si dorinta de a rezolva probleme si a depasi limite. Daca vrei sa sti cum sa devii un Hacker doar doua definitii sunt relevante.

Exista o comunitate, o cultura, formata din programatori experti si magicieni in ceea ce priveste retelele care isi are originea in primele experimente ARPAnet. Membrii acestei culturi au creat termenul de Hacker. Hackerii au construit internetul. Hackerii fac sa functioneze Usenet. Hackerii mentin World Wide Web functional. Daca faci parte din aceasta cultura, daca ai contribuit si ceilalti stiu cine esti si te numesc Hacker, atunci esti un Hacker.

Conceptul de Hacker nu este limitat doar la tehnica. Exista oameni care aplica atitudinea unui Hacker si in alte domenii cum ar fi electronica si muzica. Termenul poate fi asociat celui mai inalt nivel din orice stiinta sau arta. Hackerii programatori recunosc aceste spirite inzestrate si in alte persoane. Unele persoane spun ca atitudinea unui Hacker este independenta de domeniu.

Mai exista un grup de oameni care se autodeclara Hackeri, dar care nu sunt. Acesti oameni (in special adolescenti) nu fac altceva decat sa atace calculatoare pe internet si sa foloseasca diferite programe facute in acest scop. Hackerii adevarati numesc aceste persoane Crackeri si nu vor sa aiba nici o legatura cu ei. Majoritatea Hackerilor adevarati cred ca Crackerii sunt lenesi, iresponsabili, si nu foarte inteligenti, si simplu fapt de a fi capabil sa intri in anumite calculatoare nu te face sa fi Hacker la fel cum a fi capabil sa pornesti o masina fara chei nu te face un inginer auto. Din nefericire, multi jurnalisti si scriitori au fost pacaliti sa foloseasca cuvantul hacker pentru a descrie Crackeri; acest lucru ii irita pe Hackerii adevarati.

Diferenta esentiala dintre un Hacker si un Cracker este urmatoarea: Hackerii construiesc lucruri pe cand Crackerii nu fac altceva decat sa distruga.

52 thoughts on “Despre hackeri”

  1. am nevoie de un hacker sa imi sparga si mie parola de la facebook pe care am uitato….ofer banii…indeajuns chiar e urgent….id meu alecsaaaa_93 …plzzz chiar ofer o suma frumushika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.