Despre interactiunea cu strainii

Ieri a fost o zi plina, am petrecut multe ore in oras in compania unor persoane necunoscute. Am profitat de vremea frumoasa si le-am aratat orasul din perspectiva unui localnic, la un moment dat faceau glume despre comunisti (noi am inceput cu glumele si s-au prins repede), ei fiind tapii ispasitori pentru multe lucruri care s-au intamplat cu anumite cladiri sau obiceiuri. Am povestit din toate cate putin, le-am aratat cateva localuri unde am petrecut ceva timp. Persoanele de care vorbesc sunt 3 tipe din Polonia, una dintre ele locuieste in Cluj-Napoca. A venit printr-un program educational Erasmus pentru 6 luni de zile. Celelalte doua sunt prietene vechi si impreuna au decis sa petreaca cateva zile in Constanta si Bucuresti. Din pacate au nimerit in perioada sarbatorilor asa ca multe localuri erau inchise, dar pana la urma a iesit bine. Ele fiind trei am venit cu “intariri”, pe zi m-a ajutat Radu sa le povestim despre istoria orasului iar spre seara s-a alaturat un prieten de-al lui, Andrei. A iesit atat de bine incat am ajuns acasa la 3:30 dimineata, “am inchis” El Comandante.

Unde vreau sa ajung. Stand aseara la povesti cu ceva vodka sau bere in fata am inceput sa dezbatem fel si fel de subiecte. La un moment dat am observat tendinta noastra de a vorbi mult despre noi fara sa fim intrebati. Din cate stiu comunicarea implica interactiunea ambelor persoane la discutie, nu sa faca unul monolog si celalat casca plictisit. Mai ales daca vorbim de sexul frumos si vrei sa te insoteasca acasa. Parerea mea este ca o discutie interactiva si captivanta implica propozitii si nu fraze, te mai opresti, pui intrebari si asculti ce are de spus persoana de langa tine. Probabil este un detaliu pe care multi barbati nu il observa, dar cand ajungi sa cunosti cateva lucruri despre limbajul trupului observi imediat cand cineva este plictisit, cand ai discutat despre acelasi subiect prea mult timp si din bun simt nu iti atrage nimeni atentia.

Am specificat ca a fost o experienta foarte placuta? Lumea este mica si cand ajung in Polonia o sa iau legatura cu ele sa imi arate orasul lor natal sau alte locuri frumoase si pline de istorie.

2 thoughts on “Despre interactiunea cu strainii”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.