Despre mass media

Mass media in Romania indobitoceste masele si multi nu-si dau seama cat s-au schimbat pe nesimtite. Abordand si hranind nevoile primare a oamenilor au reusit sa le schimbe perceptia asupra vietii si modului de trai. Toate cu un cost, si cel care plateste scump este omul de rand. Cine nu s-a prins inca despre ce vorbesc ii recomand sa compare comportamentul oamenilor de acum cu trecutul si informatile promovate de mass media (sa zicem acum 3 ani). Bunul simt, respectul si rabdarea au ajuns sa fie calitati tot mai rar intalnite (desigur acestea sunt doar 3 exemple care imi vin acum in minte).

Am uitat sa fim respectuosi, am uitat sa fim manierati, am uitat sa fim rabdatori, am uitat de rusine si lista e lunga. Ne place maimutareala, ne place circul ca la usa cortului, ne place sa tipam, ne place sa fim prosti intr-un cuvant. Se presupune ca mass media aduce in fata exemple pentru popor, exemplele promovate in stiri, telenovele si emisiuni sunt niste maimute. Fac circ la televizor, lumea este incantata si reproduce in viata de zi cu zi ceea ce vede la televizor. In fond la televizor nu apare oricine, este cineva acea persoana daca a ajuns in fata lumii sa zica ceva. Cu un san gol si o punga de faina suntem manipulati si indoctrinati. Speram la un trai mai bun, dar la proteste facem circ in fata camerelor de luat vederi pentru ca asa ne place.

Tind sa cred ca romanii stiu numai de frica, cu frumosul nu se poate lucra.

3 thoughts on “Despre mass media”

 1. Stefan Alexandru mosule mersi mult. Nu stiam cum sa incep sa-l contrazic pe Marius – dar m-ai ajutat mult.
  “gen Romania v 2.0 mai buna etc.” – dar astia suntem generatia de astazi. Generatia care este ahtiata dupa informatie. Pardon ! .. dupa informatia pe care ei o doresc.
  Daca internetul nu era asa flexibil – ne bagam pula in el ca in stirile de la ora 5 din cauza caroara viata unei persoane este usor traumatizata 5 zile lejer.
  Totusi de subliniat faptul ca daca eu am o parere diferita nu inseamna ca este gresita.
  Televiziunile, marius, ofera Romaniei ce doreste. Da, am spus bine … Romaniei. Acea 80% din populatie care nu stie ce este acela un tweet, si care nu a avut in viata lui scris pe vreun wall de retea sociala ca este intr-o relatie cu un alt cetatean al aceleiasi tarii. Din punctul lor de vedere cat si al mijloacelor media, totul este foarte normal si facut ca la carte. Si lumea este fericita.
  Si obisnuiam sa spun ca noi suntem diferiti, obisnuiam sa cred precum Stefan ca trebuie sa plecam, sau ca acel solist care afirma ca “nu ne-am nascut in locul potrivit”. El chiar s-a nascut in locul potrivit. Intr-o lume de afoni in cadrul carora muzica lui este hit. Dar noi ramanem acesti tineri (inca) ai generatiei care se plange ca este gresit, care se bucura ca a invins sistemul cand fumeaza un cui, care blameaza sistemul fara sa cunoasca toate punctele, care sarim sa aratam cu degetul primii de frica sa nu fim noi cei aratati – cei care avem teluri mari si nu le putem atinge din cauza greselilor compatriotilor nostrii. Am deviat destul de mult … plm scuze :))

 2. Adevarat graiesti! O țâță la televizor face cat 1000 de reclame sau chiar mai mult.

  N-ai cum sa repari Romania, eu zic sa strangem elitistii cu calitatile enumerate de tine mai sus sa ne ducem toti pe o insula si sa ne facem propria tara, gen Romania v 2.0 mai buna etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.