Despre rabdare si fericire

Se spune ca, daca vrei sa reusesti, trebuie sa-ti asumi riscuri, ca daca vei sta sa meditezi asupra fiecaruia dintre pasii tai, nu vei face decat sa irosesti oportunitati. Corect, insa rabdarea poate fi considerata – o lipsa a unei actiuni? Inca nu am reusit sa-mi clarific asta. Desi sunt genul de persoana care prefera sa faca orice altceva decat sa astepte am observat sa si aceasta “vitute” numita rabdare are partile ei bune.

Cateodata mai trebuie sa o dam in bara, sa ne impiedicam de cateva mici nimicuri, ca mai apoi sa uitam sau sa acceptam scuze ori chiar sa ne facem curaj sa cerem iertare. Soseste si perioada in care asteptam fara sa stim exact ce si cand incetam sa mai speram la ceva… se intampla. Un intreg anotimp de fericire iti readuce zambetul, vina dispare, durerea de asemenea, fiecare zi e insorita si buzele iti vor fi mereu dulci, fara vorbe pline de venin si priviri goale.

Altcineva spunea ca atunci cand un scriitor pomeneste cate ceva despre fericire, el se refera la cea mai accesibila forma a ei – dragostea. Sunt momente in care succesul te poate face sa crezi ca ai gasit si deschis un cufar plin de fericire, dar parca nu e la fel de dulce ori nu-ti umple inima asa cum o poate face sentimentul ca ti-ai gasit sufletul pereche.

Probabil ca trebuie sa ai rabdare ca fericirea sa te cuprinda si pe tine. Pana iti va curge prin vene trebuie sa inveti sa nu mai lasi nesiguranta sa se instaleze in mintea ta, sa te bucuri pana si de clipele de bucurie ale celor din jurul tau, sa fi mai atent cu sine si sa visezi mai mult. Daca ai rabdare, nimic nu e imposibil si optimismul nu a facut rau nimanui.

2 thoughts on “Despre rabdare si fericire”

  1. Clarific eu: rabdarea nu e considerata lipsa unei actiuni, este doar speranta in ceva, in timp ce tu lucrezi la actiunile elementare care iti vor aduce multe in viata plus poate si acel ceva pentru care ai rabdare. Optimismul a facut destul rau, mai ales daca era bazat pe soarta, optimismul arata cel mai bine cand este pus pe o fundatie proprie rezistenta, adica trebuie sa-ti permiti sa fi optimist.

  2. E bine sa fi visator dar e bine sa fi si realist…
    E bine sa gresesti dar e rau sa repeti greselile…
    E bine sa ai rabdare dar e rau ca cineva sa profite de asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.