Diferenta dintre “a zice” si “a promite”

De cativa ani incoace am o problema cu detaliile. Ma sacaie foarte tare cand mi se arunca in fata un “ai promis ca faci asa..”. Nu zau? Raspund cu “am zis sau am promis?” dupa care urmeaza o pauza in discutie si completez cu “nu cred ca am zis: promit sa fac asa” si persoana cu care vorbesc recunoaste ca a gresit. E chiar asa de greu sa faci diferenta intre o informatie zisa si o promisiune?

Din punctul meu de vedere, o promisiune pentru un om de cuvant este ca o datorie.. poate si mai importanta. Asa ca nu o sa auziti prea des din gura mea “promit ca fac asa” pentru ca promisiunile trebuiesc tinute indiferent de “costuri”, asta daca esti un om de cuvant si serios.

16 thoughts on “Diferenta dintre “a zice” si “a promite””

  1. Joe! daca nu se refera la mine? cauta repede un buncar si inchide usa dupa tine. Ca daca mai si promite =)).. vai de fundul tau:D

  2. So…problema asta o am si eu adesea.Ma deranjeaza persoanele care spun cuvantul “promit” cu foarte mare usurinta fara a gandi ce semnificatie are de fapt…motiv pentru care eu f rar promit de frica, ca nu o pot indeplini cand e cazul.Cred ca daca ai postat asta inseamna ca tu esti un om de cuvant ceea ce e de apreciat >:D

  3. daca eu iti spun “mi-ai promis ca imi faci cadou o excursie in Franta”, cand tu de fapt ai zis doar, exista sansa ca tu sa fi uitat daca ai spus sau promis, deci sa te pacalesc :))

  4. btw… mi-ai promis cazare o saptamana si mi-ai spus ca nu am nevoie de bani… era si joe de fatza… (ps: joe, fi de acord cu mine)=))..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.