Elimina bara de navigatia (Blogger)

Pentru utilizatorii platformei Blogger, voi descrie pas cu pas cum se poate elimina bara de navigare situata in header-ul paginii. De ce vrem sa eliminam bara de navigare? Pentru ca arata mai bine blog-ul fara ea si pentru a ne tine vizitatorii cat mai mult pe pagina.

Incepem?

Ne autentificam pe contul nostru, dam click pe tabul Sablon apoi pe Editati HTML. De retinut: inainte sa faceti modificari sa va salvati scriptul intr-un fisier text, daca gresiti undeva sa puteti sa va “repuneti blogul inapoi pe picioare”.. adica sa arate exact ca inainte. Apoi in chenarul Editati sablon dam de scroll in jos pana ajungem la un cod CSS ca cel de mai jos.

body {
	background-color: #ccc;
	margin:0;
	font: x-small Verdana, Sans-serif;
	text-align:center;
	color:#000;
	font-size/* */:/**/small;
	font-size: /**/small;
}

Vom modifica codul CSS ca in exemplul de mai jos.

body {
	background-color: #ccc;
	margin:0;
	font: x-small Verdana, Sans-serif;
	text-align:center;
	color:#000;
	font-size/* */:/**/small;
	font-size: /**/small;
}

#navbar-iframe {
	display: none !important;
}

Ati retinut? Adaugam o regula noua la CSS existent. Apasam pe butonul Salvati sablon si acum intram pe blog sa vedem cum arata fara bara de navigare. Simplu ca buna ziua.

Cum functioneaza: in codul CSS ii “spunem” browser-ului ca acea bara nu trebuie afisata, ea este inca in pagina dar browser-ul o ascunde.

Intrebari?

11 thoughts on “Elimina bara de navigatia (Blogger)”

  1. daca mai sunt doritori de a utiliza aceasta “smecherie” le spun ca sigur de cand a scris ddumi postul cei de la blogger au modificat cate ceva. Instalarea unei teme externe ar trebui sa o rezolve (cei care lem fac/”traduc” din alte platforme au grija sa o scoata).

  2. @Yami.. postul asta l-am scris acum 10 luni si pe vremea aia aveam un cont. acel cont nu il mai am deci nu am de unde sa stiu al catelea rand e..

  3. pai ca sa nu ma dau eu de prea multe ori cu capul de monitor nu imi poti spune cam pe unde e localizat (al catalea rand)?

  4. “[…]dam de scroll in jos pana ajungem undeva unde scrie ceva de genul asta [..]” bucatica aia nu o gasesc ca sa o modific.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.