Entitatile din jurul oamenilor

Daca data trecuta am incercat sa va fac sa vedeti diferenta dintre paranormal si paranormal “home-made”, sa intelegeti ca frica de intuneric, cimitire, si paduri e un cliseu, o sa intaresc ceea ce am spus data trecuta, prin ceea ce voi spune acum.

Poate ca unii inca se intreaba daca exista “fantome”, poate altii cred cu tarie asta, si poate altii nu cred pentru ca, se agata, din nou, de aceleasi clisee “nu cred, pana nu vad”. Asta nu e treaba mea, fiecare crede ce vrea, cum vrea, atunci cand vrea. Cu toate astea, nu se pot nega existenta unor fenomene ciudate. Exista peste tot in jurul nostru, fie ca le vedem, fie ca nu. Asta depinde oricum de multi alti factori pe care nu stau sa-i dezbat acum. Si atata timp, cat ele exista, si fantomele, sau spiritele, exista, acestea.. bantuie.

Acum, notiunea de “a bantui” nu inseamna nici de cum ceea ce vedeti in filmele de groaza: un abur de forma umana, cu chip de monstru si crengi de copac in loc de maini, gata s-o sfasaie pe domnisoara blonda, cu sanii mari, ce-si cauta veacul prin padure. Sau cearsaful alb, care se plimba de la geam la geam, in cea mai infricosatoare casa “a la Hollywood”.

Un spirit, ramane legat de pamant, de viata terestra, doar in cazul in care are niste treburi neterminate. N-a primit iertarea celor dragi, a avut o moarte violenta, si nimeni nu stie adevarul mortii, sau, pur si simplu, isi dorea ceva in timpul vietii, si nu va pleca pana cand acel ceva, nu se intampla (casatoria cuiva, etc etc). In cazul suicidul, entitatea poate sa pastreze ceva urme de furie si suparare pe un ceva sau un cineva, si atunci, nu poate trece dincolo, pana cand acea energie negativa nu dispare. Si astfel, devin “spirite legate/agatate” de un cineva sau ceva.

Exista foarte putine cazuri, in care spiritul ramane legat de un loc. De asta, nu prea exista case bantuie. Decat in filmele de groaza, si imaginatia noastra. Fantomele se hranesc cu energia celor vii, iar o casa parasita nu are cum sa-i ofere aceasta energie. Sunt cazuri exceptionale, in care locul (casa, strada, padurea, beciul, coridorul, etc etc) are legatura directa cu moartea acelei persoane, si atunci, entitatea poate sa ramana legata de acel loc, dar aparitiile sau manifestarile sunt scurte, si doar atunci cand e cineva prin preajma, pentru ca vrea sa atraga atentia. Poate fi locul in care a decedat, poate fi locul in care a lasat un ceva (dormitoare personale, sau alte incaperi), etc. Asta pentru ca, orice entitate (spirit, fantoma) are nevoie de ajutor.

Cazurile in care o persoana este bantuita, sunt mult mai multe, si de multe ori, insesizabile, daca entitatea nu vrea asta, sau nu are suficienta energie s-o faca. Sau poate o face, dar nu este inteleasa. Si atata timp, cat ramane agatata de cineva drag, nu va dori niciodata sa-i faca rau. Oricum, singura modalitate prin care cei vii pot comunica cu cei morti (in cazul in care persoana nu dispune de un dar aparte), este visul.

Cred ca multi dintre voi, ati avut ocazia sa visati persoanele decedate. Batranii, spun ca “daca visezi cu morti, se schimba vremea”, dar asta este de fapt un semn, ca persoana cu care ati visat, are nevoie de un ceva. Daca visul, e singular, sau foarte rar, inseamna ca entitatea nu vrea decat sa va lase sa intelegeti ca este bine, ca a primit iertarea, si este impacata cu sine, si ca la randul vostru, trebuie sa treceti peste si sa mergeti mai departe. Daca in schimb, visele sunt dese, uneori infricosatoare, e semn ca entitatea e in preajma voastra, si are nevoie de ajutor. In astfel de cazuri, recomand fie sa analizati cu grija visele, sa intelegeti si eventual, sa faceti ceea ce va cere, fie sa cereti ajutorul unei persoane avizate. Daca visele sunt insotite de fenomene ciudate (sunete, obiecte care apar si dispar, lumini, umbre, etc), sau daca aceste fenomene exista, dar visele nu, recomand din nou, sa apelati la persoane avizate, pentru ca ele nu vor disparea. Comunicarea, din nou, este esentiala. Intelegeti, ca desi nu toti le vedem si auzim, ele ne vad si ne aud. Daca simtiti o prezenta, sau credeti ca e cineva in preajma voastra, incercati sa vorbiti cu ea, s-o intrebati ce anume vrea, sa va dea un semn, s-o puteti ajuta.

Se poate ca fenomele, sa dispara un timp, dar vor reveni, si evitarea, ignorarea, nu va face altceva decat sa va umbreasca linistea atat voua, cat si entitatii care va “bantuie”. Sunt rare cazurile, in care o entitate are “gand rau”, si atunci e mai mult decat necesar ajutorul, pentru ca entitatea poate face rau atat fizic, cat si psihic. O data ce observati lucrurile ciudate din jur, negarea lor, e absurda. Si acum, daca leg aceste informatii, de cele de data trecuta, logica dintre ele, e simpla. Un spirit, nu are timp si spatiu. Bantuie atat ziua, cat si noaptea. Sesizam mai multe lucruri ciudate pe intuneric, pentru ca e liniste, si nu suntem prinsi in agitatia zilnica, cand unele lucruri sunt insesizabile.
Revin deci la ideea, ca intunericul, e un cliseu.

Si poate ca toate trec dincolo de logica noastra, de ceea ce-si poate gasi o explicatie in mintea noastra, dar exista in jurul nostru, fie ca asta ne place, fie ca nu.

7 thoughts on “Entitatile din jurul oamenilor”

 1. @Iri.. ai fi mai “open mind” daca ai afla numele real? ma indoiesc plus ca toti colaboratorii isi folosesc nickname-urile aici pe blog.. numele real chiar nu vad rostul sa fie afisat 🙂

 2. it`s not about “open mind”.
  e doar despre cu cata emfaza spui explici unele lucruri in fapt puerile… si cat de singurul intelept te crezi.

  d-astea cu “in cimitir nu e bau bau” si “fantome nu exista” discutam undeva la 16 ani… cu atat mai mult cu cat articolele s-au scris cu mare patos… adica voi nedeschisii la minte, eu luminatorul.

  wtf :))

 3. “despre acest colaborator eu cred ca:

  1. nu are mai mult de 16-17 ani.
  2. e roaker, hope not emo.
  3. e putin frustrat si se simte neinteles.
  4. in viata de zi cu zi face gestul aproape teribiliste si simte nevoia sa cerceteze tot.
  5. Nu exclud posibilitatea de a fi incercat sa-si bage mana la 100 de grade, numai ca sa afle el daca apa fierbe sau e doar inchipuirea noastra.

  Trist!

  P.S. chiar nu se observa ca toti il iau la misto in comentarii?”

  Dragul meu/Draga mea “Iri” [oricum genul nu conteaza]

  Tin sa te anunt ca nu am nici 16-17 ani,nici emo nu sunt,nici n-am treaba cu teribilismul si nici cu apa fierbinte (decat atunci cand imi fac un ceai sau o cafea,sau desigur,cand fac un dus sau o baie.Dar atunci prefer apa calduta,pt ca apa fierbinte usuca pielea.HAHA)
  Am vaga impresie ca ti-ai facut o scurta desciere mai sus.
  N-a fost greu,nu-i asa? ^^ Imi place ca te cunosti si recunosti…

  DAR!
  Tine de perceptia si cunostintele fiecarui om sa creada si sa asimileze informatiile dupa cum doreste.Statutul de om iti permite lucrul asta… “Gandeste liber”…remember?
  Daca mintea ta nu percepe si nu vede dincolo de ceea ce vrei tu vezi,asta nu inseamna ca trebuie sa caracterizezi o persoana.ASTA e dovada de teribilism si atotstiinta…Fiecare spune,gandeste si face ceea vrea.

  Vorbeste cat vrei,oricum lumea nu se schimba dupa bunul tau plac 😉 [decat in imaginatia ta]

  Numai bine.

 4. despre acest colaborator eu cred ca:

  1. nu are mai mult de 16-17 ani.
  2. e roaker, hope not emo.
  3. e putin frustrat si se simte neinteles.
  4. in viata de zi cu zi face gestul aproape teribiliste si simte nevoia sa cerceteze tot.
  5. Nu exclud posibilitatea de a fi incercat sa-si bage mana la 100 de grade, numai ca sa afle el daca apa fierbe sau e doar inchipuirea noastra.

  Trist!

  P.S. chiar nu se observa ca toti il iau la misto in comentarii? 🙂

 5. sau,pur si simplu, isi dorea ceva in timpul vietii

  Adică dacă îmi doresc o maşină în timpul vieţii o să rămân fantomă până îmi iau maşină? O să strâng bani şi mă duc la reprezentanţa Bugatti şi îi zic: „buuuuhhhuuhuuuu bună ziuuuuuaaaaaaa, vreau un veyron” ? 😐
  Mă gândesc că o fantomă strânge mai uşor banii că nu are cheltuieli zilnice, nu plăteşte chiria, nu mâncare.. Deci ar fi o treabă …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.