Evita mancarea inainte de somn

Daca tot ai apucat sa mananci seara tarziu din diferite motive, este recomandat ca 2 ore sa iti ocupi timpul cu ceva pana te duci la somn. Nu este sanatos sa mananci mult inainte de somn. Poti servi o gustare sau fructe.

Explicatia este simpla: imediat dupa consumarea unor alimente stomacul isi face treaba digerand si decompunand alimentele, substantele nutritive sunt absorbite de intestin. Tu chiar daca adormi mancarea urmeaza acelasi traseu ca si atunci cand esti treaz doar ca iti  creaza o stare de disconfort care atrage dupa sine si insomnia. Deaia te trezesti mai greu dimineata. Nici consumul bauturilor carbogazoase inainte de somn nu este recomandat. Pe langa starea de disconfort creata de aciditatea sucului o sa te trezesti sa mergi si sa urinezi deci somnul iti va fi intrerupt. Totusi nici flamand sau insetat nu e bine sa adormi. Durerea provocata de stomacul gol iti va da bataie de cap pe parcursul noptii.

E miezul noptii, dupa 10 sarmalute si o cana de pepsi merge un somn :))

3 thoughts on “Evita mancarea inainte de somn”

  1. Nu e bine sa consumi fructe inainte de somn ( prea mult zahar, ingrasa )!
    Cele mai bune sunt legumele, salata cu putin ulei, pestele, carnea slaba iar la polul opus painea, pastele, cartofii, prajiturile etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.