Expozitie de fotografie @ Casa Cafelei

Aseara am fost cu Alex sa vedem o expozitie de fotografii ale unui actor constantean. Este vorba de Marian Adochitei care a inceput de cateva luni sa faca poze. Initial cu un aparat pe film clasic si apoi cu aparate digitale imprumutate de la cunoscuti. O galerie draguta de poze pe hartii A3 si expuse pe peretii si gardul terasei. Expozitia a inceput la ora 19:00.

Casa cafelei, nu i-am calcat niciodata pragul, dar mi-a placut din prima. O terasa care ofera mai multe sortimente de cafea, mici, suc, dar si vesnica bere la sticla. Inauntru (cladire) au amenajat camerele cu obiecte vechi. La intrare dai peste doi saci din canepa plini cu cafea. Muzica jazz pe funal si o atmosfera linistitoare.

Maestrul fotograf Bebe Pitei a tinut un discurs in care a punctat diferenta dintre fotografia digitala si cea pe pelicula (film). Informatii pe care le stiam deja. Fotografia pe film are ceva aparte, te obliga sa fii mai cumpatat cand faci fotografii pentru ca ai doar 32/36 cadre intr-un film pe care l-ai cumparat si pentru care vei plati bani sa-l developezi. Apoi sunt culorile, zgomotul de fundal specific peliculei, placerea de a invata cum sa-ti setezi aparatul pentru poze reusite ajustand focalizarea, diafragma si timpul de expunere manual. La un aparat digital poti sa tragi 50 de cadre la acelasi obiect pana iti ies asa cum vrei, asta pentru ca iti ofera posibilitatea de a vedea in timp real rezultatul. La film vezi dupa developare daca ti-a iesit poza bine sau nu.

Dupa discursul domnului Bebe Pitei a urmat discursul autorului fotografiilor din galerie. Ne-a povestit cum a inceput sa faca poze si sa ne explice ca pozele redau locuri, obiecte, trairi pe care a vrut sa le importalizeze. N-am avut aparatul la mine sa fac cateva poze. Astept sa scrie si Alex despre eveniment ca sa puteti vedea ceva poze la el pe blog. Intrarea a fost gratuita iar pozele expuse puteau fi cumparate cu 10 lei bucata. Toate pozele vandute au fost semnate de autor.

O experienta pe care vreu sa o repet. In Constanta stam foarte prost la capitolul cultura, arta, galerii, muzee. Daca ne batem capul putem schimba asta. Chiar daca la inceput sunt evenimente amatoresti ele pot ajunge la un nivel mai inalt si gazduite in cladiri vechi.

9 thoughts on “Expozitie de fotografie @ Casa Cafelei”

  1. mi s-a propus sa scriu articole pe bani aici, dar suma de bani nu justifica alterarea imaginii blog-ului umplandu-l cu articole platite

  2. am vrut sa-ti las un comentariu legat de o situatia similara de la ultimul blog meet. Din punctul meu de vedere (blogger) imi convine, oricine va cauta informatii despre acest eveniment va ajunge la mine sau la tine 😀

  3. Dacă e cum ştiu eu că practică unii, adică 20-40 de RON pentru un articol, e clar. De banii ăştia nici nu mă obosesc să aprind PC-ul şi să mă loghez pe Dashboard 😀

  4. Ce rost avea să laşi comentariu când era deja scris articolul cu feedback-ul?

    Facem trafic şi unici şi ne apucăm de “advertoriale” şi “review”-uri :))

  5. Cum era cu feedback-u’, ddumi? Presa 2.0 a trâmbiţat pe tema asta, s-a scris pe urmă doar de către 2 bloggeri.

    Sictir presei 2.0.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.