Filme bune cu Vikingi

Astazi am chef sa vad filme cu vikingi si singurele care imi vin in minte sunt urmatoarele (daca mai stie cineva si alte filme ce merita vazute sa lase un comentariu):

The 13th Warrior (1999)

http://www.youtube.com/watch?v=r1d8E9GglvA

Outlander (2008)

http://www.youtube.com/watch?v=ewBIp8uv58I

Pathfinder (2007)

Beowulf (2007)

15 thoughts on “Filme bune cu Vikingi”

 1. Vikingii sau normanzii au fost comercianți, exploratori și războinici scandinavi care, în perioada 800-1050, au dominat jumătatea nordică a Europei. După unele izvoare istorice, vikingii ar fi atins chiar coasta Americii de Nord.
  Curajul și cruzimea lor în luptă sunt binecunoscute, însă trebuie menționat că vikingii aveau și ocupații pașnice, precum comerțul și construirea de așezări (colonizare).
  Inițial, vikingii s-au așezat ca agricultori în regiunile de coastă. Mai târziu, folosind superioritatea lor în construirea corăbiilor și arta navigației, încep să practice pirateria de-a lungul coastelor mărilor, urcând și pe cursul unor fluvii, fiind numiți “vikingi” între anii 793 și 1066. Datorită îndrăznelii lor, vikingii erau adversari temuți, care prin acțiunile lor de pradă au răspândit teamă și panică în rândurile populațiilor băștinașe.
  Azi s-a ajuns la concluzia că vikingii au părăsit regiunile nordice, cu o climă aspră, ca să se așeze în Europa centrală, mai bogată și cu o climă mai blândă. Istorisirile despre bogățiile Europei au atras vikingii, care erau săraci, ducând în nord o viață modestă, aspră.
  Deși este răspândită imaginea vikingilor purtând coifuri cu coarne, nu există nicio dovadă istorică a acestui presupus obicei. În schimb, se știe că alt popor nordic din Epoca Bronzului folosea astfel de coifuri.
  citeste tot …http://ro.wikipedia.org/wiki/Vikingi

 2. DAr despre evrei nu pre sa auzit sa ajunga tocmai in America de vest sa strabata pacificul in perioadele alea cand aveau corabi care puteau fi rasturnate cu usurinta de o furtuna in ocean,ca sa nu mai spun ca ei trebuiau sa strabata un drum foarte lung pe mare si pe ocean ca sa ajunga acolo.Ii cam dubioasa treaba dar si amerindieni sa le spun asa au ajuns acolo cu cateva mii de ani inaintea tuturor ei aveau deja o baza acolo niste formatiuni statale,tribale destul de dezvoltate.

 3. Se mai zice in istorie ca oameni au ajuns in americi atunci cand americile erau unite la nord cu asia printro mica fasie de pamant care acum este sub ape.Dar in 13th warrior sunt niste greseli de istori majore pt ca atunci cand vikingi au ajuns in america de nord mai exact au ajuns prima data in Groenlada apoi in america de nord unde au fost omorati de de un trib de indieni numi aduc aminte cum le spune dar vikingi ajunsi acolo au fost putini la nr.Ei nau avut nici o sansa pt ca au ajuns pe un continent despre nu stiau absolut nimic pe cand indieni stiau tot,traiau acolo de cateva mi de ani.

 4. Toate sunt bune.
  Si stati calmi ca vikingii au ajuns in america cu vre-o mie de ani inainte Columb; Inainte de vikingi au ajuns evreii pe undeva prin america de vest. (astea se zice ca ar fi spuse pe baza de dovezi).

  Pe presupunere se zice ca oamenii(e si logica) au plec at dintr-un singur loc si s-au tot extins…cumva au ajuns ei si in america…se presupune ca din siberia , prin nord pe gheata sau mai e o varianta ca ar fi fost continentele toate unite…eu personal cred ca prin nord…

  Concluzie, oamenii au ajuns in america cu muuult inainte de Columb. Singurul lucru diferit e ca, la Columb “s-a declarat” descoperirea continentului America.

 5. Eu sunt de acord cu Mihnea, pathfinder mi s-a parut genial in primele cateva secunde de trailer, ceva gen Skyrim, dar dupa au aparut toate greselile. 😀

 6. Pathfinder: vikingii nu luau sclavi din America nedescoperita. LOL
  The 13th Warrior: unul dintre cei 13 vikingi poarta o masca de gladiator roman. Sau era de conquistador spaniol?

 7. Pathfinder are cam toate greselile istorice despre vikingi ever, dar e ceva cu care sa-ti omori timpul. Cam la fel si cu 13th warrior.

 8. 13th warrior e misto, Outlander are inceput plictisitor si n-am avut rabdare sa-l vad, de Pathfinder n-am auzit si Beowulf mi se pare ca l-am vazut dar nu mai tin minte sigur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.