Frazele folosite intr-o cearta cu partenera

Se stie ca diversitatea nu se refera numai la gene ci si la multitudinea de caractere existente la ora actuala. Intodeauna 2 parteneri de sex opus vor avea pareri si idei care mai devreme sau mai tarziu intra in contradictie, de aici apar si certurile.. ma rog.. o parte din ele. Este bine sa stii cum sa reactionezi in anumite circumstante si sa stii ce sa zici atunci cand trebuie pentru a’ti calma partenera sau pentru a stopa valul de motive ce alimenteza cearta.

Evita sa ii zici “faci cum vrei” cand va certati, e ca si cum i’ai zice “cum vrei tu este bine, eu nu am nimic de zis”. Gresit! Intr’o relatie ambii parteneri trebuie sa ajunga in comun acord cu luarea unor decizii, asa ca nu ii pasa ei responsabilitatea. Dupa o perioada, daca o sa tot obisnuiesti sa zici ca poate sa faca ce vrea, ea se va simti indepartata si abandonata, ca si cum pe tine te’ar durea undeva de ce se intampla si sa nu te miri de ce va certati des si nu te mai trateaza la fel de bine ca inainte. Totusi iti poti rapi cateva clipe din timpul tau “pretios” si sa o asculti si sa luati o hotarare amandoi, pentru ca majoritatea hotararilor va afecteaza pe amandoi asa ca e bine sa iti dai cu parerea pentru a evita alte certuri si dispute in viitor cand te vei trezi ca nu iti convin diferite chestii.

In timpul unei certe, evita sa ii zici ca o iubesti. Nu este un moment prea bun sa ii zici ca o iubesti cand ai uitat ca e ziua ei sau ai neglijat intalnirea cu ea in favoarea unei beri cu baietii in oras. E ca si cum ti’ai pune paie in cap ca sa iti dai foc singur. Ia exemplul filmelor, tipii din filme folosesc fraza cu “te iubesc” in momente intime si cand vor sa isi cucereasca partenera. Asa ca daca vrei sa ii zici ca o iubesti, intai trebuie sa ii explici ca nu se va mai repeta greseala si apoi daca da semne ca se calmeaza, o iei in brate si ii soptesti ca o iubesti. Ii dai sperante ca te vei schimba si ca nu este cazul sa se crizeze si sa se enerveze pentru ca nu se va mai intampla.

Cand partenera este furioasa dintr’un motiv anume si incepe sa tipe si sa se crizeze, evita sa ii zici sa se calmeze, asta o va intarata si mai mult sa tipe, la fel si calmul pe care il afisezi tu. Daca tu esti calm, este posibil ca in subconstientul ei sa creada ca trebuie sa compenseze starea ta de calm si deci se va infuria si mai tare. E simplu, daca tu ii zici sa se calmeze e ca si cum i’ai zice ca nu are nici un motiv pentru care sa se crizeze si sa tipe ca sa se descarce. Asa ca este posibil sa te inteleaga gresit si ca nu iti pasa. Ai putea totusi sa ii zici ca esti la fel de furios ca si ea si ca ar fi mai bine sa va concentrati asupra rezolvarii problemei decat sa va certati. Asta ar merge mult mai bine decat “relaxeaza’te” sau “termina o data cu asta”.

Iar ca o cireasa de pe tort, nu uita sa ii soptesti din cand in cand ca e frumoasa, sa iti povesteasca ce s-a mai intamplat sau ca e vina ta pentru ce s-a intamplat. In felul asta ii demonstrezi ca te implici in relatie si ca esti atent la detalii si ca iti poti asuma o responzabilitate recunoscand o greseala.

3 thoughts on “Frazele folosite intr-o cearta cu partenera”

  1. Frumos spus tot de mai sus. Insa sa stii ca nu mereu “teoria” se pupa cu “practica”. Asa ca “retetele de genul asta nu prea au succes. Ideea e in principiu sa fi echilibrat.
    😉

  2. “Intodeauna 2 parteneri de sex opus vor avea pareri si idei care mai devreme sau mai tarziu intra in contradictie” 😀 the gay fight 2, that’s the way the world works 🙂
    Ai uitat de “tu, chiar crezi ca ma cunosti?”, de “hai sa uitam de asta o vreme, si sa discutam iar dupa ce ne mai linistim” si de “Oh, cum de am uitat ca tu ai dreptate tot timpul?!”.
    Si din postul tau reiese ca doar fetele sunt niste crizate… that’s not fair.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.